Gabriel Cotabiţă rămâne în stare gravă: A slăbit 20 de kilograme

Au trecut 25 de zile de când Gabriel Cotabiţă se află în comă la Spitalul de Urgenţă Floreasca, iar de atunci a slăbit aproape un kilogram pe zi, susţin surse medicale. Chiar dacă, în mod normal, scăderea bruscă în greutate n-ar trebui să reprezinte un pericol, aceasta îi poate ameninţa viaţa, spun medicii.

02 iun. 2015, 03:31
Gabriel Cotabiţă rămâne în stare gravă: A slăbit 20 de kilograme

„Gabriel Cotabita a slăbit peste 20 de kilograme, e de nerecunoscut. Mama lui îl bărbiereşte, îl piaptănă, îl şterge, are mare grijă de el. Preotul vine mereu şi îi citeşte din Biblie, mama lui, la fel. Poate Dumnezeu va face o minune.”, au declarat surse medicale pentru ziarulring.ro.

GABRIEL COTABIŢĂ s-a TREZIT din comă. Care au fost PRIMELE CUVINTE

Conf. dr. Tudor Ciuhodaru, specialist în medicină de urgenţă şi toxicologie la Spitalul „Sf. Ioan”, din Iaşi, a explicat, pentru „ziarulring.ro„, ce se întâmplă cu organismul unui pacient aflat în starea lui Gabriel Cotabiţă. Concluzia: „Nutriţia prin venă nu poate contrabalansa total nutriţia normală, iar slăbirea nu e neapărat un indicator favorabil”.

Potrivit lui Ciuhodaru, „e foarte greu să controlezi metabolismul cu toate soluţiile de nutriţie parenterală (prin venă)”. Pe de altă parte, spune medicul, „nu e un lucru neobişnuit ca pacientul să piardă în greutate: o dată pe seama consumului metabolic enorm, legat şi de stresul specific situaţiei, apoi din cauza atrofiei musculare rezultate din imobilizarea prelungită”. Astfel, „slăbirea nu e neapărat un indicator favorabil, ci un factor suplimentar de risc de complicaţii, dar nu principalul factor determinant care îi ameninţă acum existenţa”. „Se poate ajunge la dispariţia aproape completă a stratului de grăsime şi slăbirea poate deveni un factor agravant în anumite situaţii”, a conchis Ciuhodaru. 

Transformare şocantă a lui Gabriel Cotabiţă. De NERECUNOSCUT, după o lună de comă