Gabriel Cotabiţă, supus unei noi proceduri medicale. Medicii fac tot posibilul pentru ca artistul să-şi revină

Publicat: Vineri, 19 Iunie 2015 10:13 // Actualizat: Vineri, 19 Iunie 2015 10:13 // Sursa: romaniatv.net

Gabriel Cotabita se simte din ce în ce mai bine. Cântăreţul a fost transferat de la Spitalul Floreasca la Spitalul Elias din Bucureşti. Aici, medicii fac tot ce le să în putinţă pentru ca artistul să se recupereze complet.

Gabriel Cotabiţă se află de câteva zile la Spitalul Elias unde va fi suspus unui proces complex de recuperare. Doctorul Codruţ Ţuţu a explicat în ce fel îl ajută pe artist această procedură medicală.

„Dacă pacientul este recuperabil, sunt şanse foarte mari ca acesta să-şi revină complet cu ajutorul acupuncturii. Eu folosesc această tehnică în combinaţie cu plantele. Este vorba de anumite ierburi folosite de japonezi şi chinezi de peste 2000 de ani, plante care ajută la recuperarea neuronilor. Acupunctura tonifică, practic, toate organele, echilibrează sistemul energetic al organismului şi direcţionează respectivele ierburi către organele afectate. În cazul pacienţilor cu probleme cerebrale, acele de acupunctură se inserează în mâini, picioare, în coloana vertebrală şi pe suprafaţa scalpului. Trebuie spus că un singur ac are circa zece acţiuni diferite în organism. Consider că fiecare pacient are resursele necesare și forța de a depăși boala. De multe ori, am preluat cazuri pentru care medicina alopată nu mai avea soluții, am lucrat alături de pacienții mei și am reușit împreună," a declarat doctorul Codruţ Tuţu, pentru o emisiune de la Prima TV.

Gabriel Cotabiţă şi-a revenit din coma în care s-a aflat în ultimele săptămâni şi pare că are şanse mari de recuperare.

Cum arată însă acum o zi din viaţa lui Gabriel Cotabiţă? Cu ajutorul specialiştilor în domeniu, click.ro a încercat să refacă programul unui pacient aflat într-un astfel de program.

  • 0ra 7-7.30. Trezirea şi vizita medicilor. În urma consultului se stabileşte programul pentru ziua respectivă şi dacă totul decurge conform schemei de tratament.
  • Ora 9.00. După micul dejun, începe prima serie de proceduri. Cotabiţă va face zilnic, potrivit unor surse medicale, cel puţin o oră de fizioterapie şi kinetoterapie (exerciţii pentru stimularea şi întărirea musculaturii).
  • Ora 11.00. Urmează o binemeritată pauză (pentru relaxare, eventual o gustare uşoară- fructe pasate, un iaurt, sucuri).
  • Ora 12.00. Tot în prima parte a zilei, pacientul lucrează şi cu un logoped, pentru a-i fi corectate eventualele probleme de vorbire. Coma în care a stat artistul a lăsat „urme neurologice", iar centrii vorbirii au avut de suferit. Specialistul îl poate ajuta să depăşească aceste tulburări uşoare, precum să-l şi înveţe să nu obosească atunci când vorbeşte.
  • Ora 13.00. Masajele sunt foarte importante, aşa că pacientul va avea zilnic astfel de stimulări (circa 45 de minute) în programul de recuperare. Pentru a putea determina exact unde trebuie intervenit, specialiştii de la Elias pot folosi un aparat special, numit electromiograf (detectează activitatea musculară, stimulând un nerv printr-un curent electric de scurtă durată, nedureros). Astfel, toate procedurile sunt foarte „ţintite", fiind lucrate exact acele zone care au avut de suferit.
  • Orele 14.00-17.00. Masa de prânz, eventual o vizită a familiei şi odihna. Somnul este foarte important, mai ales având în vedere efortul depus la procedurile de dimineaţă. Deşi Cotabiţă este un bărbat care făcea constant sport, stopul suferit şi luna petrecută în spital l-au slăbit enorm.

Gabriel Cotabiţă a uimit lumea medicală. În urmă cu o lună de zile, şansele lui de supravieţuire erau de sub unu la sută, iar acum, speranţele de vindecare sunt de peste 95%. Îmbunătăţirea stării de sănătate a cântăreţului a fost pusă, de apropiaţii artistului, pe energia astrală primită prin tehnici Reiki. Metoda este recunoscută de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi este utilizată în multe spitale din America.

"Tehnica Reiki poate să fie atât de puternică pentru o persoană aflată în situaţia lui Gabriel Cotabiţă în momentul în care te ajută un coleg de-al tău maestru în timp ce tu te afli în comă, pe un pat de spital. Este foarte greu ca personajul aflat în comă să poată să se ajute de tehnica Reiki. Dar el, aflat pe un numit stadiu al evoluţiei lui spirituale şi fiind un om care a înţeles nişte lucruri despre viaţă, mie mi-a dat foarte clar sentimentul că avea o anumită forţă interioară", a declarat, la România TV, Cristina Demetrescu, astrolog şi maestru Reiki.

Aceasta a explicat că Reiki este o tehnică pe care o asimilzei mai mult prin iniţiere decât prin învăţare şi că te ajută să captezi energie universală pe care apoi o amplifici şi o foloseşti pentru vindecare.

"Reiki îţi creează un upgrade spiritual, iar în momentul în care ajungi să ai o experienţă între viaţă şi moarte, cum a avut Gabriel Cotabiţă, te întorci de acolo cu anumite câştiguri. Este foarte posibil ca Gabriel Cotabiţă să fi intrat într-un fel de revizie astrală şi să vină mult mai înţelept de acolo", a explicat Cristina Demetrescu.

Metodă complementară recunoscută oficial de OMS, Reiki este o tehnică japoneză de reducere a stresului, de relaxare şi de îmbunătăţire a calităţii vieţii prin utilizarea energiei universale (denumită şi qi, ki sau prana), care poate fi transmisă spre sine sau spre o altă persoană în scopuri benefice.

În lume, Reiki şi-a demonstrat utilitatea în sistemul hospice, spitale, la îngrijirea bolnavilor la domiciliu, în sala de operaţii, în centre unde se efectuează transplanturi, în pediatrie, în ginecologie prin facilitarea relaxării, reducerea anxietăţii şi a durerii, putând fi folosită şi în completarea terapiilor bolnavilor de cancer.

Practicanţii Reiki susţin că atunci când sunt folosite tehnici holistice (minte-corp-spirit), acestea aduc beneficii la nivelul tuturor celor trei niveluri.

Gabriel Cotabita, practicant Reiki de mai bine de zece ani

Gabriel Cotabita este practicant Reiki de mai bine de zece ani, tehnica prin care japonezii spun ca fiecare adept primeste la initiere un numar de ingeri care il ajuta la vindecarea fizica si spirituala.

Citeşte şi GABRIEL COTABIŢĂ s-a trezit din comă, dar PERICOLUL încă nu a trecut. Veşti ÎNGRIJORĂTOARE de la medici

Chiar artistul recunostea in presa cu mai multi ani in urma ca s-a vindecat sufleteste si chiar fizic prin tehnica Reiki si spunea ca nivelul la care se afla atunci ii permitea chiar sa faca si altora terapie.

Intre timp, Cotabita ajunsese la nivelul de maestru, fapt ce i-ar fi adus, conform adeptilor acestei tehnici, o mare forta interioara si un numar mai mare de ingeri care sa-l ajute in demersurile sale de vindecare.

Citeşte şi Horia Moculescu: "Cineva l-a întors pe Cotabiţă din drum"

Tehnica Reiki este utilizata de multe dintre vedetele din Romania. Teoretic, ea consta in vindecare prin folosirea energiei universale si confera atat celui care primeste, cat si terapeutului o mai buna circulatie in organism a energiei care sustine viata si deblocheaza centrii energetici. Sistemul a fost descoperit la sfarsitul secolului al XIX-lea de japonezul Mikao Usui.

Gabriel Cotabita se afla in stare de coma de mai bine de o luna, atunci cand a suferit un stop cardio respirator într-o sală de fitness. Dupa toate tratamentele şi intervenţiile la care a fost supus, artistul a ajuns sa fie de nerecunoscut.

Transformare şocantă a lui Gabriel Cotabiţă. De NERECUNOSCUT, după o lună de comă

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
19 iun 10:37
Votează email 0 email
...medicii fac tot ce le să în putinţă pentru ca artistul să se recupereze complet. Citește mai departe… Mai mult: romania tv ...
1
EUR
4.8398
RON
03 Jun
noapte 10 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H