Gabriel Leş: Prima corvetă va fi livrată peste 3 ani

Contractul de achiziţie a corvetelor mulltifuncţionale destinate Marinei Militare Române a fost atribuit asocierii Şantierul Naval Constanţa - Naval Group, a anunţat miercuri ministrul Apărării Gabriel Leş.

03 iul. 2019, 09:12
Gabriel Leş: Prima corvetă va fi livrată peste 3 ani

„Cred cu tărie că este un moment extrem de important pentru Forţele Navale Române, care de aproape 30 de ani nu au a primit tehnică nouă. (…) Oferta câştigătoare a fost declarată cea depusă de asocierea dintre Naval Group şi Santierul Naval Constanţa. Perioada de livrare a acestor corvete este de 7 ani de zile, trei ani de zile prima corvetă, urmând ca celelalte în maxim 7 ani de zile (…) În acelaşi contract se va face şi modernizarea fregatelor pe care le avem”, a spus ministrul Apărării, Gabriel Leş.

Naval Group (Franţa), Damen (Olanda) şi Fincantieri (Italia) au fost cei trei competitori în această licitaţie. Potrivit informaţiilor apărute în presă, Naval Group ar fi depus o ofertă de 1,2 miliarde de euro, celelalte oferte fiind de 1,25 miliarde de euro (Damen) şi 1,34 miliarde de euro (Fincantieri).

Asocierea dintre compania franceză Naval Group şi Şantierul Naval Constanţa a primit, în cursul zilei de marţi, o comunicare privind câştigarea licitaţiei referitoare la construcţia corvetelor, au declarat, pentru AGERPRES, surse din industria navală constănţeană şi de la nivelul MApN.

Citeşte şi: Naval Group a câştigat licitaţia pentru construirea corvetelor multifuncţionale care vor intra în dotarea Armatei Române