Gabriel Oprea a depus contestaţie la CNATDCU privind verdictul de plagiat

Publicat: Miercuri, 17 August 2016 19:53 // Actualizat: Miercuri, 17 August 2016 20:15 // Sursa: romaniatv.net

Fostul vicepremier Gabriel Oprea a contestat, miercuri, la Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) decizia prin care Consiliul a stabilit cu unanimitate de voturi, în 1 august, că acesta a plagiat în lucrarea de doctorat susţinută în anul 2000, la Facultatea de Drept a Universităţii Bucureşti şi a propus retragerea titlului de doctor acordat fostului vicepremier.

Foto: radiotimisoara.ro

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Educaţiei, Mirabela Amarandei, a declarat, potrivit News.ro, că Gabriel Oprea a depus contestaţia la CNATDCU miercuri.

Comisia de analiză a contestaţiilor din CNATDCU are un termen de zece zile în care se poate întruni pentru a analiza contestaţia lui Oprea, potrivit procedurii.

Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) a stabilit, în 1 august, cu unanimitate de voturi, că Gabriel Oprea a plagiat în lucrarea de doctorat susţinută în anul 2000, la Facultatea de Drept a Universităţii Bucureşti şi a propus retragerea titlului de doctor acordat fostului vicepremier. Gabriel Oprea a avut un termen de 14 zile pentru a contesta decizia.

Fostul vicepremier anunţa, în aceeaşi zi, că va contesta decizia CNATDCU, iar dacă aceasta va fi menţinută, va cere Justiţiei să facă lumină, fiind convins că instanţa îi va da dreptate.

Gabriel Oprea a susţinut, pe pagina sa de Facebook, că în anul 2000 a scris o lucrare de doctorat, "respectând toate normele academice şi legale în vigoare la momentul respectiv".

"Nici îndrumătorul meu de doctorat, nici comisia care a decis acordarea titlului, nici Universitatea Bucureşti, nimeni nu a avut ceva de obiectat la lucrarea respectivă. Repet, este vorba de anul 2000, când nu eram în politică, nu eram nici ministru, nici membru de partid, nici prefect şi nici nu mă gândeam că voi urma un astfel de drum", scria fostul vicepremier.

Oprea menţiona că, la mai bine de 15 ani de când a susţinut teza de doctorat, CNATDCU spune că "ar fi plagiat" în lucrarea respectivă.

"Avem aşadar o instituţie care mi-a acordat titlul, o structură abilitată legal care a constatat că lucrarea nu a fost un plagiat şi astăzi, o Comisie care spune cu totul altceva. Vi se pare normal? Nici mie. Tocmai din acest motiv, voi cere Comisiei, Ministerului şi tuturor instituţiilor care pot lămuri această situaţie să clarifice contradicţia. În acest sens, voi utiliza toate mijloacele legale pe care le am la dispoziţie ca cetăţean. Prin urmare, voi contesta decizia CNATDCU şi, dacă decizia va rămâne aceeaşi, voi cere Justiţiei să facă lumină şi sunt convins că instanţa îmi va da dreptate", mai scrie fostul vicepremier.

Fostul vicepremier Gabriel Oprea şi-a susţinut teza de doctorat, intitulată "Plângerea prealabilă - perspectiva istorică", în anul 2000, la Facultatea de Drept a Universităţii Bucureşti, avându-l coordonator pe Ion Neagu, fost senator PSD.

Acuzaţiile de plagiat privind teza de doctorat a lui Gabriel Oprea au fost lansate în iulie anul trecut, când jurnalista Emilia Şercan a scris că întreaga lucrare a acestuia nu conţinea niciun citat cu ghilimele, având paragrafe şi pagini întregi copiate dintr-o lucrare similară a coordonatorului său, Ion Neagu, şi, de asemenea, dintr-o lucrare a lui Constantin Turai. În investigaţia jurnalistei Emilia Şercan se arată că şi istoricul Nicolae Iorga este preluat în citate ample fără să fie citat.

loading...

 

Ia-ţi acum bonusul de 150 RON şi pariază!

 

Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
CNATDCU Gabriel Oprea Gabriel Oprea contestaţie plagiat Gabriel Oprea plagiat
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8426
RON
02 Jun
noapte 10 °
zi 17 °
Ultimele joburi adaugate
24 H