Gabriel Oprea, cu bodyguarzii la DNA. „Sunt nevinovat, eu doar m-am supus regulilor”

Fostul ministru de Interne Gabriel Oprea a fost prezent miercuri dimineaţă la sediul DNA, în legătură cu dosarul în care este acuzat de abuz în serviciu. Procurorii i-au adus la cunoştinţă lui Gabriel Oprea calitatea procesuală şi acuzaţiile.

02 mart. 2016, 07:41
Gabriel Oprea, cu bodyguarzii la DNA. „Sunt nevinovat, eu doar m-am supus regulilor”

Gabriel Oprea a stat la DNA circa 30 de minute, iar la ieşire a declarat că îşi va demonstra nevinovăţia şi că el nu a făcut decât să se supună regulilor de protecţie din cadrul MAI.

În 2015, instituţiile statului au identificat ameninţări la adresa conducerii MAI. Sunt documente în acest sens. S-a lucrat integrat, MAI, cu DIPI, SRI şi Direcţia Generală de Informaţii a Armatei. A fost reînfiinţată o unitate de pază a AI, care a achiziţionat o maşină şi chiar fostul şef al DIPI a recunoscut în declaraţia sa că u am cerut eu aşa ceva, ci doar m-am supus regulilor de protecţie„, a declarat Gabriel Oprea la ieşirea de la DNA.

Procurorii i-au comunicat lui Gabriel Oprea calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformiteate cu art. 307 Cod de procedură penală. „Luând cunoștință de rezultatele supunerii la vot, de către plenul Senatului, la data de 24 februarie 2016, a cererii transmise de D.N.A (cerere de încuviințare a urmării penale), procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus efectuarea urmăririi penale față de OPREA GABRIEL, în prezent senator în Parlamentul României, care a îndeplinit funcțiile de viceprim-ministru pentru Securitate Națională și ministru al Afacerilor Interne, pentru infracțiunea de abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit”, se arată în comunicatul DNA.

Oprea este urmărit penal pentru abuz în serviciu în două dosare instrumentate de DNA. În primul este cercetat pentru că ar fi folosit ilegal echipaje ale Poliţiei Rutiere pentru deplasări, iar în a doilea pentru achiziţionarea nelegală a unei limuzine Audi A8 pentru uzul său

DNA a obţinut aviz de la Senat pentru urmărirea penală a lui Gabriel Oprea, acuzaţiile fiind de abuz în serviciu legat de cumpărarea de către DIPI a unui Audi A8 pentru protecţia demnitarilor, cu bani care erau destinaţi doar pentru achiziţii necesare în cazuri de combatere a corupţiei, maşină pe care ulterior a folosit-o doar fostul ministru al Internelor.

Gabriel Oprea, fost vicepremier pentru securitate naţională, este cercetat pentru abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în acelaşi dosar în care au fost puşi sub acuzare fostul şef al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI) Nicolae Gheorghe, şi alţi trei foşti şefi din DIPI.