Gabriel Oprea nu şi-a depus demisia din Senat. Dacă nu se înregistrează luni, marţi se discută reluarea votului

Fostul vicepremier Gabriel Oprea nu şi-a depus, până la această oră, demisia din Senat. Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că dacă acest lucru nu se va întâmpla până la ora 18.00, marţi dimineaţă se va discuta în Comisia juridică solicitarea lui Oprea de reluare a votului în cazul său.

26 sept. 2016, 11:13
Gabriel Oprea nu şi-a depus demisia din Senat. Dacă nu se înregistrează luni, marţi se discută reluarea votului

Călin Popescu Tăriceanu a anunţat, după şedinţa Biroului Permanent al Senatului, că, până la această oră, nu a fost depusă demisia lui Gabriel Oprea. ”Aşteptăm astăzi până la ora 18.00”, a adăugat preşedintele Senatului, potrivit news.ro.

El a spus că, dacă Oprea nu îşi depune demisia până luni la ora 18.00, Comisia juridică se va reuni marţi dimineaţă pentru a exprima un punct de vedere în legătură cu cererea fostului vicepremier de reluare a votului în cazul său. ”Şi mâine până la finalul programului va fi dat un vot”, a mai spus Tăriceanu.

Potrivit Articolului 190 din Regulamentul Senatului, senatorii pot demisiona prin cerere scrisă, adresată preşedintelui. Preşedintele Senatului, în şedinţă publică, întreabă senatorul dacă stăruie în cererea de demisie şi, dacă răspunsul este afirmativ, ori dacă senatorul nu se prezintă pentru a răspunde,  cu toate că a fost înştiinţat, declară locul vacant.

Articolul 188 din acelaşi Regulament menţionează că în cazul în care un senator demisionează, el poate reveni asupra demisiei, până la publicarea în Monitorul Oficial al României, Partea I, a hotărârii Senatului de vacantare a mandatului, dacă următorul propus pe lista formaţiunii din partea căreia a candidat nu a fost validat în plen.

Fostul vicepremier Gabriel Oprea a scris, vineri, pe Facebook, că nu se ascunde în spatele niciunei imunităţi şi, la fel ca şi familia Gigină, doreşte adevărul despre acel accident, astfel că demisionează din Senat.

Citeşte şi: Klaus Iohannis: Nu cred că se poate relua votul din Senat la Oprea. Soluţia e demisia senatorului