Gabriel Oprea: România este o ţară sigură şi un exemplu privind lupta împotriva corupţiei

România este, în prezent, un exemplu în Europa atât din perspectiva luptei anticorupție, cât și pentru faptul că este o țară sigură, a afirmat sâmbătă vicepremierul pe probleme de securitate națională, Gabriel Oprea.

18 iul. 2015, 19:37
Gabriel Oprea: România este o ţară sigură şi un exemplu privind lupta împotriva corupţiei

„Eu cred că suntem un exemplu (…) în momentul de față, în Europa, atât privind lupta împotriva corupției, dar și faptul că România (…) este o țară sigură într-o lume nesigură, mai ales în contextul de securitate din regiune”, a declarat Gabriel Oprea, la Realitatea TV.

În opinia sa, actualul avânt al luptei anticorupție, pe care îl apreciază ca fiind un moment istoric, va avea ca rezultat o reducere semnificativă a numărului celor care încalcă legea.

„Există acest moment istoric vizavi de corupția din România în care toate instituțiile statului își fac cu adevărat datoria (…). Eu cred că orice om normal la cap în această perioadă caută să nu mai facă greșeli și caută să respecte legea, că dacă nu respectă legea, o pățește. Cred că în momentul de față, încet dar sigur, toate aceste lucruri se vor reduce foarte mult”, a spus Gabriel Oprea.

Citeşte şi Gabriel Oprea: Cred că m-au reevaluat cam toţi preşedinţii, în sensul bun