Gabriel Toader, fost director în Ministerul Economiei, trimis în judecată de DNA

Procurorii DNA Oradea l-au trimis în judecată în stare de arest preventiv pe Gabriel Toader, fostul şef al Direcţiei Generale Politici Industriale şi Mediul de Afaceri din Ministerul Economiei, pentru luare de mită.

07 aug. 2014, 10:36
Gabriel Toader, fost director în Ministerul Economiei, trimis în judecată de DNA

În acelaşi dosar au fost deferiţi justiţiei Stelian Tulcan, reprezentant al unei societăţi comerciale, pentru dare de mită, şi Argentina Postolache, pentru complicitate la luare de mită.

În rechizitoriu, procurorii au reţinut că, în perioada decembrie 2011 – mai 2012, în baza unei înţelegeri anterioare, Gabriel Toader, prin intermediul inculpatei Postolache, a pretins, în mai 2012, achitarea de către Stelian Tulcan a contravalorii unei cantităţi de 48 mc de beton, în valoare de aproape 15.000 lei.

‘Pentru acest ‘serviciu’, în contextul autorizării unui antrepozit fiscal, Gabriel Toader trebuia să avizeze lista cu semifabricatele şi produsele finite înscrise în nomenclatorul de fabricaţie şi să avizeze asimilarea, din punct de vedere al accizelor, a produselor energetice cu produse pentru care sunt stabilite accize, în cazul societăţii reprezentate de Tulcan, lucru care s-a şi întâmplat la 22 mai 2012. Întreaga cantitate de beton pretinsă a fost achitată în întregime de către inculpatul Tulcan, prin intermediul firmei pe care acesta o reprezenta’, se arată într-un comunicat al DNA transmis joi AGERPRES.

Cantitatea de 48 mc de beton a fost utilizată de Gabriel Toader la construirea unui imobil, în zona localităţii Ghiroda, judeţul Timiş.

În cauză s-a dispus instituirea măsurii sechestrului asigurător asupra bunurilor mobile şi/sau imobile aparţinând lui Gabriel Toader, până la concurenţa de aproximativ 15.000 lei, în vederea confiscării speciale.

În cauză procurorii au beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii şi de sprijinul lucrătorilor din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Bihor.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bucureşti cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.