Gabriel Zetea: PSD îi va cere lui Dăncilă să candideze, dacă românii optează pentru ea în sondaje

Gabriel Zetea, vicepreședinte PSD, a declarat că partidul îi va cere premierului Viorica Dăncilă să candideze la președinție dacă sondajele interne o vor poziționa pe prima poziție. Viorica Dăncilă a anunțat joi că este gata să-și asume candidatura pentru Cotroceni dacă PSD îi va cere acest lucru.

11 iul. 2019, 12:54
Gabriel Zetea: PSD îi va cere lui Dăncilă să candideze, dacă românii optează pentru ea în sondaje

”Dacă PSD, în urma analizei, cercetărilor sociologice care se desfășoară, va observa că opțiunea românilor este îndreptată mai mult înspre doamna Dăncilă, da, evident că vom face acest lucru. Ne dorim să găsim cel mai bun candidat, alături de partidele care se află în opoziție față de președintele Klaus Iohannis”, a declarat Gabriel Zetea la RFI.ro.

Gabriel Zetea, liderul PSD Maramureș, consideră că declarația Vioricăi Dăncilă despre eventuala candidatură la alegerile prezidențiale este firească: ”E o declarație absolut normală, până la urmă, din partea președintelui PSD. Doamna Dăncilă spune un lucru: dacă ea va fi candidatul pe care PSD și-l va dori, își va asuma acest lucru în calitate de președinte, dar în continuare opțiunea sa rămâne candidatura unui coleg, în principiu cel mai bine clasat în sondajele de opinie care se fac în această perioadă, în analizele sociologice care ne arată nu neapărat cel mai bine clasat, ci potențialul candidat pe care și-l doresc românii. Eu consider că în acest moment, PSD trebuie să ia o decizie legată mai strâns de dorința românilor”.

Viorica Dăncilă a declarat joi că ”dacă partidul îmi va cere să candidez la prezidențiale, voi accepta ce spune partidul. Dacă nu există o altă opțiune care să ne ducă în turul 2 și să câștigăm, nu voi da înapoi”.

Citește și: Viorica Dăncilă: Dacă partidul îmi va cere, voi candida la prezidenţiale