Gabriela Creţu: Atacurile de la Bruxelles ar trebui să ne trezească raţiunea, nu fricile

Senatorul PSD Gabriela Creţu susţine că atacurile teroriste care au lovit Bruxelles-ul, în inima Europei, ar trebui "să ne trezească raţiunea, nu fricile".

22 mart. 2016, 18:22
Gabriela Creţu: Atacurile de la Bruxelles ar trebui să ne trezească raţiunea, nu fricile

„Sper din tot sufletul ca zgomotul atentatelor să ne trezească raţiunea, nu fricile, pentru că trebuie dat un sens acestor morţi. Este ultima şansă de a ne trezi, căci somnul raţiunii naşte întotdeauna monştri! În cea mai bună dintre societăţile reale — numesc aici Uniunea Europeană — există inegalităţi strigătoare la cer, discriminare, excludere… Această realitate naşte frustrări în rândul cetăţenilor noştri! (…) Societatea europeană a devenit complice la aruncarea în aer a societăţilor altora. Această realitate hrăneşte ura celorlalţi’, a afirmat Gabriela Creţu pe Facebook.

Ea a tras, totodată, un semnal de alarmă cu privire la supravegherea excesivă, care, în opinia ei, face din cetăţeni nişte indivizi neputincioşi.

Citeşte şi: Atentate teroriste la Bruxelles. 32 de morţi şi peste 200 de răniţi. O româncă printre răniţi GALERIE FOTO VIDEO

‘În ultimii ani, instrumentele de forţă au fost preferate dialogului, supravegherea generalizată, încrederii între oameni şi deciziile în instanţe nelegitime, celor îndelung dezbătute în parlamentele sale. Această realitate ne face, ca cetăţeni, neputincioşi. Terorismul privat a fost o prezenţă în multe etape ale istoriei europene. Terorismul de stat nu a fost niciodată soluţia la acesta. Nici IRA, nici ETA, nu au fost înfrânte cu puştile sau întărind serviciile secrete; au încetat să existe prin dialog, negociere, recunoaştere a ceea ce era legitim şi respingere a ceea ce era de respins’, a declarat Gabriela Creţu.

Senatorul PSD a concluzionat că este momentul, mai mult ca niciodată, să revenim la valorile fundamentale pe care stă construcţia europeană.

‘Vor fi satisfăcuţi doar cei care, de o bună bucată de vreme, au decis că Uniunea Europeană şi-a făcut datoria şi că Uniunea Europeană trebuie să moară…Ar fi trist pentru oameni şi periculos pentru pacea lumii’, a conchis fostul europarlamentar.