Gabriela Firea a anunţat când va fi GATA penetraţia Splai-Ciurel-A1, alternativă la Iuliu Maniu FOTO

Primarul general ales al Capitalei, Gabriela Firea a anunţat, miercuri, în urma unei vizite efectuate pe şantierul penetraţiei Splaiul Independenței – Ciurel - autostrada București-Pitești, că lucrarea este realizată în proporţie de aproape 12% până acum, proiectul urmând să fie finalizat complet în 2018. Penetraţia Splaiul Independenței – Ciurel - autostrada București-Pitești este o alternativă la Bulevardul Iuliu Maniu und etraficul auto este foarte aglomerat în prezent. 

22 iun. 2016, 10:51

Gabriela Firea a efectuat, miercuri, o vizită pe şantierul penetraţiei Splaiul Independenței – Ciurel – autostrada București-Pitești şi a anunţat că proiectul va fi finalizat în termen de doi ani, începând de acum. 

Am fost astăzi la unul dintre cele mai importante obiective de investiții ale Capitalei, lucrare ce vizează penetrația și racord Splaiul Independenței – Ciurel – Autostrada București – Pitești, un sistem rutier de tip drum expres – o alternativă la Bulevardul Iuliu Maniu, cel mai poluat din Europa.

Și în acest caz, ca în multe altele despre care v-am vorbit până acum, nimic nu a mers cum era prevăzut inițial, o lucrare ce trebuia terminată în cinci ani, n-a fost finalizată nici după nouă ani de la încheierea contractului.
Contractul de execuție a fost semnat cu asociația JV Bogl – Astaldi – Euroconstruct – Tehnologica – Proiect București pe 25.10.2007.

Proiectul a fost împărțit de la început în trei tronsoane, lungimea totală a lucrării fiind de 17 km.
1) Nodul Virtuții cu un pod metalic suspendat de cabluri amplasat diagonal peste Dâmbovița, unul de beton armat peste Şoseaua Virtuții și rampele de acces aferente.
2) Tronsonul între Șoseaua Virtuții și Șoseaua de Centură cu un pod clasic peste aceasta.
3) Tronsonul de legatură cu autostrada A1.

Lucrarea trebuia finalizată în 2012 dar pentru că lucrurile nu au fost stabilite foarte clar de la bun început, a urmat un șir lung de amânări și întârzieri.
Protestele oamenilor din zonă care nu au fost consultați, procesele în instanță, anularea unor acte administrative tot în instanță, exproprieri făcute în pas de melc, lipsa unui PUZ, toate acestea au dus la situația de față.

În calitate de primar general împreună cu reprezentanții Consiliului General, ai firmelor implicate în proiect și cu toți factorii implicați voi stabili termene exacte pentru ca această lucrare extrem de importantă pentru toți bucureștenii să fie terminată cât mai repede.
În acest moment, lucrarea este finalizată doar în proporție de 12,8 %, ultimul termen fiind 2018.
Vreau să mai precizez un lucru, în perioada mandatului meu, nici o investiție edilitară nu va fi demarată fară consultarea bucureștenilor”, a scris Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook, după vizita efectuată pe şantier. 

„Penetratia Splaiul Independentei – autostrada Bucuresti-Pitesti” consta in realizarea unui sistem rutier de tip „drum expres”, care va conecta Splaiul Independentei cu autostrada A1, devenind astfel o alternativa la bulevardul Iuliu Maniu.

Proiectul constă în realizarea infrastructurii unui drum cu trei benzi pe sens, asigurându-se astfel circulaţia în regim de prioritate pentru cei care tranzitează zona. Ca prim stadiu al acestui obiectiv este realizarea traversării râului Dâmboviţa pe direcţia A1-Splaiul Independenţei, prin intermediul unui pod hobanat. Podul va avea o lungime de 235,2 m şi o lăţime totală de 13,9 m (3 benzi de circulaţie rutieră).

În urmă cu două luni, PMB a emis dispozițiile de expropriere pentru pasajul Ciurel. În acest caz, se vor expropria 39 de proprietăţi aflate între str. General Petre Popovăţ şi str. Amilcar C. Săndulescu – valoarea estimată a acestora fiind de 22 milioane lei.

VEZI AICI LISTA COMPLETĂ cu proprietățile ce vor fi expropriate și cu despăgubirile aferente.


loading...