Gabriela Firea a izbucnit, după anunţul îngheţării alocaţiilor: „Nu le pasă de copii! Nu le pasă de familiile din România!”

Prim-vicepreşeditele PSD Gabriela Firea acuză guvernul că este împotriva oamenilor şi îşi încalcă până şi decizia privind creşterea în trepte şi îngheaţă alocaţiile copiilor.

25 mai 2021, 14:20
Gabriela Firea a izbucnit, după anunţul îngheţării alocaţiilor: „Nu le pasă de copii! Nu le pasă de familiile din România!”

Gabriela Firea scrie pe pagina sa de Facebook că guvernul nu respectă legea votată de Parlament, care prevedea dublarea alocaţiilor, dar nu pune în aplicare nici planul anunţat chiar de coaliţie, de a le mări treptat, până la dublare.

„Nu le pasă de copii! Nu le pasă de familiile din România! Parlamentul a decis dublarea alocaţiilor copiilor! Guvernul de dreapta a anulat dublarea şi a decis doar creşterea în trepte a alocaţiilor copiilor, până la dublare. Acum, Guvernul este împotriva oamenilor îşi încalcă până şi decizia privind creşterea în trepte şi îngheaţă alocaţiile copiilor! O ruşine! Cei de la putere nu sunt în stare să respecte nici măcar ce decid ei”, transmite Gabriela Firea.

Gabriela Firea a răbufnit după ce Ludovic Orban a anunţat că alocaţiile nu mai cresc anul acesta

Nu există resurse care să permită încă o creştere a alocaţiilor în acest an, spunea luni liderul PNL, Ludovic Orban, care anunţă că subiectul va fi discutat în coaliţia de guvernare.

„Au mai apărut păreri… Sunt convins că vom ajunge la o soluţie. PNL, şi nu numai PNL, majoritatea coaliţiei a hotărât o formă la Senat prin care majorarea alocaţiilor s-a făcut numai de la 1 ianuarie… Ca să fim cinstiţi, nu există resurse ca să ne mai permitem încă o creştere a alocaţiilor în acest an dacă vrem să le creştem şi la anul! Ca atare, noi susţinem formula de creştere a alocaţiilor care s-a făcut de la 1 ianuarie să nu se mai facă de la 1 iulie, ci de la anul”, afirma Ludovic Orban.

În aplicarea prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 123/2020 la data de 1 august 2020 s-a aplicat prima majorare de 20 de puncte procentuale, cuantumul alocaţiei devenind 369 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani şi copii cu handicap şi 185 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 18 ani.

Începând cu 1 ianuarie 2021, s-a acordat a doua majorare de 20 de puncte procentuale, cuantumul alocaţiei devenind 427 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani şi copii cu handicap şi 214 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 18 ani, scrie Mediafax.

Citeşte şi: Răzvan Cherecheș: Apelul la populaţie făcut de președinte, premier și medicul Valeriu Gheorghiță era o modalitate utilă în anii ’60. Guvernul a eșuat pe partea de comunicare la vaccinare


loading...
Partenerii noștri