Gabriela Firea a răbufnit după decizia despre alocațiile celor mici: „Cinism și inimă de piatră! Nu le pasă de copii!”

Alocaţiile copiilor nu vor mai fi majorate din luna iulie, aşa cum era vehiculat iniţial după votul de marţi asupra legii prin care ar fi urmat să fie realizată creşterea. "Cinism și inimă de piatră", a spus Gabriela Firea, la scurt timp după decizia Comisiei de Muncă a Camerei Deputaților.

15 iun. 2021, 14:50
Gabriela Firea a răbufnit după decizia despre alocațiile celor mici: „Cinism și inimă de piatră! Nu le pasă de copii!”
Gabriela Firea: Varianta legii privind consumatorii vulnerabili, iniţiată de guvern, serveşte interesele companiilor furnizoare de energie

Gabriela Firea: Nu le pasă de copii!

Alocaţiile copiilor nu vor mai fi majorate din luna iulie, aşa cum era vehiculat iniţial după votul de marţi asupra legii prin care ar fi urmat să fie realizată creşterea. „Cinism și inimă de piatră”, a spus Gabriela Firea, la scurt timp după decizia Comisiei de Muncă a Camerei Deputaților.

„Nu le pasă de copii! Cinism și inimă de piatră! Majoritatea PNL-USR din Comisia de Muncă a Camerei Deputaților și-a respins până și propria Ordonanță care prevedea creșterea în etape a alocațiilor de stat pentru copii! Alocațiile nu mai cresc în acest an! Cât despre ideea UDMR de a condiționa alocația copiilor de veniturile părinților, aceasta încalcă atât Constituția, cât și Decizia 277/2006 a CCR, care a concluzionat că toți copiii sunt egali și toți primesc, fără nicio discriminare, alocație de stat.

Altfel, statul vine deja în sprijinul copiilor din medii defavorizate, care primesc, pe lângă alocația de stat, și alocație pentru susținerea familiei, care este condiționată de prezența la școală”, a comentat Gabriela Firea pe Facebook.

Mihai Tudose, revoltat pentru că alocaţiile nu vor creşte în 2021. „Mesajul PNL-USR-PLUS-UDMR pentru milioanele de copii din România este unul simplu – Ghinion!”

Fostul premier Mihai Tudose a criticat în termeni duri actuala coaliţie de guvernare pe care a acuzat-o că „a atins apogeul ipocriziei și al cinismului prin amânarea majorărilor cuvenite prin lege”, în condiţiile în care alocaţiile nu vor creşte în acest an.

„Coaliția Minciunii și Austerității anunță părinții că micuții lor nu contează, că deh, nu votează, deși aceeași echipă guvernamentală și-a asumat la învestire respectarea legilor, pe care acum refuză să le mai respecte. Practic, mesajul PNL-USR-Plus-UDMR pentru milioanele de copii din România este unul simplu – Ghinion! Zilnic vedem că aroganța, dezinteresul, cinismul, minciuna și incompetența Guvernului României sunt acoperite doar de sloganuri populiste fără niciun fel de corespondent în viața reală.

Totul este fantastic pentru ei, economia explodează în fiecare zi pe pagina de facebook a premierului Cîțu, singura problemă fiind că lipsește cu desăvârșire. În buzunarul gol al românului, adevărul începe să fie din ce în ce mai vizibil…

„Domnii” de la guvernare sunt preocupați doar cu atacarea PSD și cu alegerile din propriile partide, în rest nu aud, nu văd, nu îi interesează că economia se duce de râpă, la fel și șansele copiilor români de a crește și de a performa aici, în țara lor. În „România educată”, autoritățile au ajuns să își cam bată joc de viitor. De viitorul lor, al tuturor copiilor, de viitorul României”, a scris Mihai Tudose, pe Facebook.

Alocaţiile pentru copii nu mai cresc din luna iulie. Guvernul amână majorarea pentru 2022

În 2021, alocaţiile pentru copii nu vor mai creşte. Comisia de Muncă din Parlamentul României a respins marţi amendamentul care prevedea creșterea alocațiilor începând din luna iulie.

La votul de azi, au fost opt voturi „pentru” şi 10 „împotrivă”. Astfel, a fost respinsă majorarea alocaţiilor cu 20% de la 1 iulie, conform Antena3.

În aceste condiţii, alocaţiile pentru copii ar putea fi majorate, cel mai probabil, din ianuarie 2022.

În septembrie 2020, Guvernul a adoptat ordonanţa de urgenţă 123/2020 ce prevede dublarea alocaţiilor, majorarea urmând să fie realizată în cinci etape. Primele două, din august 2020 şi ianuarie 2021, au fost deja respectate, celelalte trei fiind prevăzute pentru iulie 2021, ianuarie 2022, și iulie 2022, notează sursa citată.

După mărirea din ianuarie 2021, alocaţiile au o valoare de 427 lei, pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani şi pentru copiii cu handicap până la 18 ani, şi de 214 lei, pentru copiii cu vârste între 2 şi 18 ani.