Gabriela Firea: ACL vrea încălcarea legii! BEC arată clar că prelungirea votului în Diaspora este ilegală

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014: Biroul Electoral Central a formulat un raspuns oficial la solicitarea ACL privind prelungirea programului de vot pentru sectiile din Diaspora, aratand cat se poate de clar ca legea nu permite acest lucru.

16 nov. 2014, 17:31
Gabriela Firea: ACL vrea încălcarea legii! BEC arată clar că prelungirea votului în Diaspora este ilegală

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014: Cei de la ACL se prefac ca nu cunosc aceste lucruri si instiga la incalcarea legii! Toate aceste manevre au scopul precis de a pregati contestarea alegerilor.

In plus, Guvernul NU POATE emite OUG pentru prelungirea programului de vot, asa cum in mod fals sustin cei de la ACL. Este impardonabil faptul ca domnul Predoiu nu stie sau ignora faptul ca Guvernul trebuie abilitat printr-o lege a Parlamentului sa emita Ordonante de Urgenta.

Prin Legea 119 din 2014 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante, publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 524, din 14 iulie 2014, Parlamentul Romaniei nu a abilitat Guvernul pentru domeniul electoral. La acesta ora Guvernul nu are abilitare de a efectua modificari la legislatia electorala, respectiv la Legea 370/2004 pentru alegerea Presedintelui Romaniei.