Gabriela Firea acuză Ministerul Sănătăţii: „760 de paturi de la Spitalul Colentina au fost în permanenţă goale”

Aproximativ 15.000 de persoane au cerut până acum testarea în proiectul „Testăm pentru vacanţă”, spune primarul general al Capitalei, Gabriela Firea. Totodată, ea a criticat felul în care au fost închise spitalele din Capitală pentru pacienții non-Covid. Totodată, Firea a dat ca exemplu Spitalul Colentina care a avut ocupate în toată perioada pandemiei maxim 100 de paturi cu pacienți infectați cu Covid, restul de paturi, 760, rămânând permanent goale.

21 iul. 2020, 18:41
Gabriela Firea acuză Ministerul Sănătăţii: „760 de paturi de la Spitalul Colentina au fost în permanenţă goale”

„Spitalul Colentina nu a primit avizul de la DSP pentru a se redeschide, știut fiind faptul că această unitate are 860 de paturi și tratează anual peste 200.000 de pacienți, precum și faptul că are secții unice în țară pentru tratarea anumitor afecțiuni. A primit Spitalul Colentina aviz de funcționare doar pe 30 de zile, numai că avem în continuare internați aici pacienți Covid, 100 de cazuri, iar acești pacienți sunt dispuși în secțiile pavilionare ale spitalului, iar acești pacienți trebuiesc vindecați și externați, iar ulterior trebuie realizată o dezinfecție și o nebulizare a secțiilor și a tuturor spațiilor astfel încât să poată fi ulterior în siguranță pacienții non-covid, dar vom menține totuți o zonă de urgențe medicale, reprezentând atât o suferință cronică sau acută, precum și suprapunerea cu infectarea cu Sars-Cov-2.

Citeşte şi Gabriela Firea a anunţat activarea spitalului modular de la Victor Babeş

Deci nu putem porni activitatea medicală câtă vreme avem internați 100 de pacienți Covid. Deci 760 de paturi de la acest spital au fost în permanență goale. Medicii cereau de lucru, cereau redeschiderea activității, dar nu s-a putut. Spitalul a fost închis din ordinul Ministerului Sănătății și nici acum, deși s-a primit pentru o lună avizul, nu putem deschide Spitalul Colentina„, a declarat Gabriela Firea.

15.000 de bucureşteni au cerut testarea pentru COVID, pentru a pleca în vacanţă

La vacanţe avem primite deja la ASSMB 5.000 de mailuri, dar fiecare mail conţine mai multe persoane care doresc să se testeze şi practic am ajuns cam la 15.000 de solicitări. S-au făcut deja 200 de teste şi toate au ieşit negative„, a spus Gabriela Firea, într-un interviu pe canalul de youtube Cristoiu tv.

În ceea ce priveşte proiectul „Testăm pentru Bucureşti”, Firea a spus că, din 5.000 de bucureşteni asimptomatici testaţi, şase au ieşit pozitivi şi s-au şi vindecat.

Ea a adăugat că au fost testaţi de asemenea aproape 5.000 de medici care lucrează în spitalele Capitalei.