Gabriela Firea: Am fost AMENINŢATĂ să nu mai aduc pe tapet subiectul adopţiilor în legătură cu Klaus Iohannis

Gabriela Firea a declarat, vineri, la România TV, că a primit injurii şi ameninţări din cauză că a abordat subiectul adopţiilor în care Klaus Iohannis şi soţia sa ar fi fost implicaţi la începutul anilor 1990.

24 oct. 2014, 17:40
Gabriela Firea: Am fost AMENINŢATĂ să nu mai aduc pe tapet subiectul adopţiilor în legătură cu Klaus Iohannis

Senatorul PSD Gabriela Firea a subliniat că ameninţările primite „de la comunicatori ACL” au vizat-o atât pe ea, cât şi pe membrii familiei sale, însă a refuzat să indice persoane.

„Acum două săptămâni am încercat să readuc în atenţia opiniei publice subiectul adopţiilor, în speranţa că românii vor primi un răspuns de la dl. Klaus Iohannis în legătură cu implicarea sa şi a soţiei sale în aceste adopţii cel puţin dubioase. În loc de răspunsuri, au urmat injurii la adresa mea – nu de la domnia sa, ci de la comunicatori ACL – a familiei mele şi a fiului meu. Exact ca în cazul când, în calitate de comunicator al Comisiei Nana, în loc să se răspundă pe fond de către dl. preşedinte, am fost ameninţată că n-o să-mi mai găsesc soţul acasă. Văd că domnul Iohannis îl imită foarte mult pe dl. Băsescu. Au fost foarte multe injurii şi ameninţări că dacă mai vorbesc despre acest caz nu îmi va fi bine”, a declarat Gabriela Firea.

Vicepreşedintele PSD a făcut încă o dată apel la Klaus Iohannis, candidatul ACL la alegerile prezidenţiale 2014, să lămurească opinia publică în legătură cu dosarul adopţiilor: „Am reluat subiectul cu calm, în speranţa că vom primi răspunsuri şi nu din nou injurii. Mi s-a spus că fiul meu nu a luat bacalaureatul; fiul meu nu candidează la preşedinţia României. Că eu m-am căsătorit sau recăsătorit; nu eu candidez la preşedinţia Roâniei. Cred că ar fi onest, moral şi legal ca dl. Iohannis să lase aceste atacuri prin intermediari la adresa mea şi să ofere lămuriri”.

Gabriela Firea a punctat că a strâns toate mesajele de ameninţare şi injurioase pe care le-a primit pe diverse suporturi: „Le-am dat avocatului şi urmează să acţionez. Au fost oameni care consideră că sunt susţinătorii d-lui Iohannis şi cred că îl ajută, dar cred că mai mult îi fac rău. Pentru că în loc să răspundă, au găsit de cuviinţă să-mi atace familia, fiul, pe mine, să profereze ameninţări şi alte lucruri neplăcute”.

În replică la afirmaţiile Gabrielei Firea, purtătorul de cuvânt al PNL, Alina Gorghiu, a declarat că este „un atac murdar”: „Vorbim de un act care s-a întâmplat în 1990 şi a fost consfinţit de o hotărâre judecătorească. Este un atac murdar. A fost pus pe tapet prima dată în 2000, tot în campanie electorală, când au fost formulate plângeri penale la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu, de către rude care au fost de acord cu adopţia la care Klaus Iohannis nu a participat. Singura lui vină este că a îndrăznit să nu poată să facă copii şi că a îndrăznit să fie şoferul soţiei sale”.