Gabriela Firea anunţă 250 de lei în plus pe card pentru mii de bucureşteni: „Nu este pomană electorală, ci o mână întinsă!”

Alegerile locale sunt tot mai aproape, iar candidaţii de la Bucureşti se întrec în promisiuni sau bilanţuri de moment.
Alina Costache
07 mai 2024, 14:48
Gabriela Firea anunţă 250 de lei în plus pe card pentru mii de bucureşteni:
Gabriela Firea

Candidata PSD la Primăria Capitalei Gabriela Firea a declarat că adulţii cu handicap trebuie să primească integral stimulentul votat de majoritatea social-democrată în 2017. „De doi ani, în fiecare lună, suma a fost înjumătăţită ilegal la 250 de lei. Astăzi, doar prin votul consilierilor generali social-democraţi au fost incluse în buget sumele necesare pentru a reduce datoria”, a mai spus ea. „Împreună cu majoritatea solidă pe care o voi avea în Consiliul General, voi plăti integral aceste sume”, a promis Firea.

„Proiectele prin care sunt sprijiniţi copiii cu dizabilităţi şi adulţii cu astfel de probleme grave sunt o alinare a suferinţelor zilnice. Nu este pomană electorală, ci o mână întinsă! Le promit celor aproape 80.000 de bucureşteni cu dizabilităţi, adulţi şi copii, că le voi fi din nou alături ca primar general. Nu sunt vorbe mari, ci fapte, aşa cum au fost şi în mandatul anterior ca primar general. Până în septembrie 2020, peste 200.000 de bucureşteni, din toate categoriile sociale, au beneficiat de stimulente financiare acordate de Primăria Capitalei, în valoare de circa 240 de milioane de euro”, a scris Gabriela Firea, marţi pe Facebook.

Candidatura Gabrielei Firea încurcă socotelile caselor de pariuri. Ce cote au acum principalii candidați la Primăria Capitalei

Ea a mai spus că a avut o întâlnire cu Daniela Tontsch, preşedinta Consiliului Naţional al Dizabilităţii, Tudorel Tupiluşi, preşedintele Asociaţiei Nevăzătorilor din România şi câteva persoane cu dizabilităţi care„ ne demonstrează în fiecare zi cât de puternice sunt”.„Alături de deputatul Dan Cristian Popescu, viitorul viceprimar al Capitalei, candidatul PSD PNL la Primăria Sectorului 2, Rareş Hopincă, am ascultat problemele cu care se confruntă şi cum putem să-i sprijinim după alegerile din 9 iunie. În primul rând, trebuie să înceteze nepăsarea şi dispreţul din ultimii patru ani! Adulţii cu handicap trebuie să primească integral stimulentul votat de majoritatea social-democrată în 2017. De doi ani, în fiecare lună, suma a fost înjumătăţită ilegal la 250 de lei. Astăzi, doar prin votul consilierilor generali social-democraţi au fost incluse în buget sumele necesare pentru a reduce datoria”, a completat Firea.

„Împreună cu majoritatea solidă pe care o voi avea în Consiliul General, voi plăti integral aceste sume”, a continuat preşedinta PSD Bucureşti.”Vom actualiza şi mări acest stimulent tocmai pentru că înţelegem cât de mare este nevoia acestor oameni. În plus, împreună cu asociaţiile de profil, vom pune bazele unui sistem de transport dedicat persoanelor cu dizabilităţi, un tip de taxi cu maşini adaptate. Am avut un astfel de proiect în mandatul anterior, Abilitaxi, şi îl vom adapta şi dezvolta. În programul de guvernare locală pentru viitorul mandat, am inclus un capitol destinat domeniului social – considerat o „Cenuşăreasă” de mulţi politicieni”, a adăugat Firea.

EXCLUSIV – Piedone nu renunță nici în ruptul capului la candidatura pentru Primăria Capitalei și îl atacă pe Nicușor Dan: ”Deranjează, probabil, popularitatea mea, susținerea mea masivă. Un primar nu trebuie să fie matematician, să aibă 17 școli. Vorbim de Administrație”

Aceasta a mai precizat că este nevoie de locuinţe sociale în Capitală, motivi pentru care a început „construirea blocurilor din Prelungirea Ghencea, alt proiect blocat în mandatul actualului primar”.„Vom continua şi finaliza toate blocuri, câteva sute de apartamente. Centrele de zi sau de tip respiro, pentru copiii şi adulţii cu dizabilităţi, sunt o mare nevoie şi sunt convinsă că le putem înfiinţa cu ajutorul primăriile de sector. Aceste proiecte pot părea mai puţin importante decât cele de infrastructură mare, poduri, pasaje, reparaţiile ţevilor, consolidarea clădirilor, însă, şi aici este vorba tot de oameni şi nu cred că e de prisos să sprijin copii sau adulţi în nevoie”, a conchis Gabriela Firea.

N. Dan: Ne pregătim să deschidem încă patru şantiere de modernizare a reţelei de termoficare în lungime totală de 14,8 km, finanţate în proporţie de 85% de Ministerul Dezvoltării

Primarul Capitalei Nicuşor Dan a anunţat că vor fi deschise încă patru şantiere de modernizare a reţelei de termoficare în lungime totală de 14,8 km, finanţate în proporţie de 85% de Ministerul Dezvoltării. „În acest sens, am atribuit contractele pentru dirigenţia de şantier pentru cele patru loturi aferente obiectivului de investiţii ”Modernizare magistrale de termoficare aparţinând S.A.C.E.T. Bucureşti, pentru care am semnat contractele la finalul anului trecut”, a mai spus el.

„Ne pregătim să deschidem încă 4 şantiere de modernizare a reţelei de termoficare în lungime totală de 14,8 km, finanţate în proporţie de 85% de Ministerul Dezvoltării.  În acest sens, am atribuit contractele pentru dirigenţia de şantier pentru cele 4 loturi aferente obiectivului de investiţii ”Modernizare magistrale de termoficare aparţinând S.A.C.E.T. Bucureşti, pentru care am semnat contractele la finalul anului trecut”, a scris Nicuşor Dan, marţi pe Facebook.El a mai spus că loturile care vor intra în execuţie sunt:

„- 5,92 km pe artele Bd. Chişinău, str. Torentului, str. Florica Pantazi, str. Mircea Rosetti, str. Vulcanei, str. Baicului, str. Dumitru Slugeru, str. Dimitrie Groza, str. Răuşeni, str. Vasile Stolnicul, str. Doamna Ghica, str. Azuga.- 4 km la intersecţiile dintre Bd. Basarabia cu Bd. Chişinău, Bd. Basarabia cu str. Morarilor, Bd. Basarabia până la platforma industrială CET Titan.

– 0,62 km pe str. Ion Berindei şi la intersecţia dintre str. Ion Berindei cu str. D-na Ghica.- 4,2 km pe str. Theodor Speranţia, Calea Călăraşilor şi Str. Matei Basarab”.

 

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
Ana Bodea vrea un copil cu Valentin Butnaru: „Nu m-a cerut încă, dar îmi doresc!“
Fanatik.ro
Unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din România se va deschide din această vară. Ce localități va străbate
Capital.ro
Reguli noi la vămile din România. Autoritatea Vamală Română a făcut anunțul
Playtech.ro
Reacţia lui Hagi când Loredana s-a aşezat lângă el! Nu a putut să reziste când a văzut decolteul vedetei. Imaginea momentului
DailyBusiness
Se schimbă Codul Penal! Pedepse dure pentru cei care fac acest lucru!
Adevarul
De ce bebelușii spun „tata”, înainte să spună „mama” VIDEO
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
Câți bani vor primi românii de la 1 iulie. Cu cât cresc salariile
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. „Ce rușine!”. Imaginile indecente pentru care Mădălina Ghenea a fost desfințată de fani
wowbiz.ro
Getuța Sterp a răbufnit și ea la adresa Marei Bănică! Ce i-a transmis jurnalistei: „Să vezi ce bătaie de joc ți-ai făcut singură. Nu rămâne așa”
Cancan.ro
Cine este și cu ce se ocupă soția lui Radu Mazăre, de fapt. Roxana e însărcinată în 4 luni!
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
De ce niciun trecător nu a intervenit pentru a-l salva pe bărbatul ucis în Crângași! Explicația unui psiholog criminalist: „Oamenii sunt din ce în ce mai egoiști”
Capital.ro
S-a dat interdicție în România. Este ilegal în sate și în orașele mici. Legea e deja activă
StirileBZI
Produse din ciocolată și biscuiţi, vândute mai scump în România! Amendă de 337,5 milioane de euro
Prosport.ro
FOTO. Are 75 de ani, dar arată ca la 30, are o avere impresionantă și își caută iubit la 12 ani de când a divorțat
stirilekanald.ro
Șocant unde au găsit-o moartă pe Raisa, fetița de 2 ani dispărută din fața casei
substantial.ro
Descoperă rețeta salatei de legume la borcan: Gust de vară, prospețime și conveniență în bucătăria ta!
MediaFlux
Un ALT IMPOZIT la PENSIE după RECALCULARE. Anunțul ministrului MUNCII
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'