Gabriela Firea anunţă că a aprobat mitinguri PSD, USR şi PNL, în Capitală: „Partidele să nu creeze mişcări de stradă”

Gabriela Firea a declarat, marţi, la România TV că a aprobat, pentru aceast lună, mitinguri PNL, USR şi PSD. Primarul Capitalei face un apel la partide să nu creeze conflicte.

14 mai 2019, 17:50
Gabriela Firea anunţă că a aprobat mitinguri PSD, USR şi PNL, în Capitală: „Partidele să nu creeze mişcări de stradă”

„În ultima perioadă valul de violenţă şi fizică, şi verbală creşte şi nu este de bun augur pentru că ideile trebuie să fie dezbătute civilizat, iar când nu mai avem argumente, soluţia nu este violenţa (…) Legat de manifestaţii – ca primar general mi-aş dori ca cele ce se vor organiza la Bucureşti în zilele următoare să fie toate evenimente paşnice, aşa cum au fost asumate de organizatori. Pe 18 mai s-a aprobat deja în comisia de la PMB şi am semnat şi eu protocolul – un miting al PNL în Piaţa Victoriei. Pe 24 mai, o manifestare organizată de USR, în Parcul Izvor. Şi săptămâna viitoare va fi organizat un eveniment şi de către PSD. Ca primar general am aprobat toate evenimentele publice, conform Legii 50, care se vor desfăşura în Bucureşti”, a declarat primarul Capitalei, Gabriela Firea, România TV.

Primarul general a mai subliniat că face apel la toţi cei care vor participa la mitinguri să nu creeze conflicte.

„Fac apel la toţi participanţii să dea dovadă de mult respect, să nu creeze lupte şi mişcări de stradă şi să facă ce au promis prin protocoale”, a explicat edilul.

La mitingul PNL va fi prezent şi preşedintele Klaus Iohannis, măsurile de siguranţă fiind, astfel, sporite.