Gabriela Firea anunţă controale la centrele de plasament, în casele familiale şi la asistenţii maternali: S-au înmulţit cazurile de violenţe, abuzuri sexuale, abandonul şcolar şi consumul de alcool şi substanţe interzise

Ministrul Familiei, Gabriela Firea a anunţat controale şi verificări în centrele de plasament, în casele familiale şi la asistenţii maternali, ca urmare a înmulţirii cazurilor de violenţe verbale sau fizice, inclusiv abuzuri sexuale, precum şi a abandonului şcolar şi a consumului de alcool şi substanţe interzise.

14 ian. 2022, 11:36
Gabriela Firea anunţă controale la centrele de plasament, în casele familiale şi la asistenţii maternali: S-au înmulţit cazurile de violenţe, abuzuri sexuale, abandonul şcolar şi consumul de alcool şi substanţe interzise

Gabriela Firea anunţă controale la centrele de plasament, în casele familiale şi la asistenţii maternali pentru că ”s-au înmulţit cazurile de violenţe verbale sau fizice, inclusiv abuzuri sexuale, precum şi abandonul şcolar şi consumul de alcool şi substanţe interzise”. 20 de cazuri grave s-au produs doar în această perioadă a Sărbătorilor de Iarnă, a explicat Gabriela Firea.

”Am toleranţă zero faţă de aceste abuzuri la adresa copilor, fie că este vorba de violenţe fizice sau verbale, abuzuri sexuale sau alte tipuri de probleme. Am primit inclusiv situaţii în care nu s-au realizat la timp achiziţiile, şi copiii s-au culcat flămânzi şi au dormit în frig. Aceste lucruri nu trebuie să fie tolerate, şi nu trebuie acceptate”, a declarat Gabriela Firea, într-o înregistrare postată pe Facebook.

Citeşte şi: Gabriela Firea anunţă măsuri moderne pentru combaterea violenţei domestice: „Anul trecut aproape trei mii de ordine de restricţie au fost încălcate fără ca nimeni să-i poată opri pe agresori”

Ministrul Familiei a dat expemplu cazul unei minore în vârstă de 16 ani care este însărcinată şi pentru care se fac cercetări pentru a stabili dacă este vorba despre neglijenţă în serviciu.

Citeşte şi: Telefonul Copilului 119, lansat în România. Gabriela Firea anunţă cine îl va putea folosi

Gabriela Firea a spus că va lua legătura cu primarii şi preşedinţii de CJ din judeţele unde s-au întâmplat aceste nereguli „pentru a-i informa şi să găsim împreună modalităţi de a preveni astfel de situaţii neplăcute şi pentru a corecta cadrul legislativ, pentru ca lucruri de acest fel să nu se mai întâmple”.