Gabriela Firea anunţă măsuri pentru combaterea creșterii prețurilor la alimente și carburanți: Vouchere pentru mai multe categorii de români

Ministrul Familiei, Gabriela Firea a prezentat, marţi, într-o postare, măsurile pentru populaţie care vor fi discutate în şedinţa coaliţiei de guvernare.

05 apr. 2022, 10:26
Gabriela Firea anunţă măsuri pentru combaterea creșterii prețurilor la alimente și carburanți: Vouchere pentru mai multe categorii de români

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a anunțat noile măsuri pe care coaliţia de guvernare le propune pentru combaterea creșterii prețurilor la alimente și carburanți.

Coaliţia de guvernare ar urma să discute despre vouchere pentru cumpărarea de alimente de bază, pentru familiile vulnerabile și pentru persoanele cu venituri mici. Valoare unui astfel de voucher este de 50 de euro, pe care fiecare familie vulnerabilă îl va primi la 2 luni, până la finalul anului.

Citeşte şi: Tichete de creşă 2022, veşti bune pentru milioane de români. Decizia de majorare a apărut în Monitorul Oficial

De asemenea, PSD propune acordarea lunară de vouchere, în perioada de școală, pentru elevii cu burse sociale. Valoarea unui astfel de voucher va fi echivalentul a 30 de euro, explică Gabriela Firea.

Coaliţia ar urma să discute şi despre dublarea cotei de hrană pentru bolnavii internați în spitale, de la 11 la 22 de lei. De asemenea, creșterea alocației de hrană, îmbrăcăminte și învălțăminte pentru copiii din centrele de plasament.

Tichetele de masă ar urma să aibă o valoare mai mare. Astfel, valoarea unui tichet de masă ar putea creşte de la 20 de lei la 30 de lei.

Citeşte şi: Anunț important pentru toți românii! De astăzi începe sesiunea de investiții care vă poate aduce foarte mulți bani

În şedinţa coaliţiei se va discuta, de asemenea, despre schema de ajutor de stat acordată transportatorilor, pentru decontarea accizei la motorina achiziționată din țară. Propunerea PSD este ca aceasta să fie de 50 de milioane de lei, cu posibilitatea suplimentării.

„Tot acest pachet social, dar și alte măsuri concrete inițiate de PSD, pentru sprijinirea oamenilor și firmelor, vor fi analizate azi în ședința coaliției iar apoi vor ajunge pe masa guvernului”, a precizat Gabriela Firea.