Gabriela Firea, apel la USR şi UDMR: Să nu achieseze la asemenea propunere. Noi nu îl votăm pe Cîţu, nu îl recomandă nimic!

Prim vice-președinte al partidului a reiterat încă o dată că PSD nu va vota niciodată propunerea de premier avansată de PNL, în numele lui Florin Cîţu. Social-democrata spune că din postura de ministru al Finanțelor, Florin Cîțu s-a împrumutat cel mai mult și mai împovărător.

09 dec. 2020, 21:12
Gabriela Firea, apel la USR şi UDMR: Să nu achieseze la asemenea propunere. Noi nu îl votăm pe Cîţu, nu îl recomandă nimic!

Gabriela Firea, apel la USR şi UDMR să respingă propunerea PNL. „30 de ani de aici înainte, românii vor plăti datoriile lui Cîțu, iar el în loc să-și dea demisia e promovat?”, a declarat revoltată ea.

Gabriela Firea, apel la USR şi UDMR: Să nu achieseze la asemenea propunere. Noi nu îl votăm pe Cîţu, nu îl recomandă nimic!

„Fac apel la UDMR și USR PLUS să nu achieseze la o asemenea propunere de premier. (…) Chiar n-a mai rămas nicio minte lucidă în PNL, care să le zică: fraților, noi am pierdut alegerile. Românii ne-au dat o palmă. Cel mai decent lucru pe care putem acum să-l facem este să-l lăsăm pe numărul 1, PSD, să meargă la Palatul Cotroceni cu propunerea acestei personalități, Alexandru Rafila, iar în jurul său se configureze noul guvern”, a declarat Firea, la Antena 3.

Aceasta a adus încă o dată în vedere că social-democraţii au cerut inițial ca alegerile parlamentare să fie amânate pe fondul epidemiei de covid, și că atât președintele Klaus Iohannis cât și  liderii PNL au respins o astfel de variantă.

„Cum știți, noi am dorit, amânarea alegerilor, dar PNL n-a dorit și i-au scos pe români la vot. Și au primit o palmă usturătoare de la români. Acum tot ei insistă, din postura de perdanți ai alegerilor, că sunt învingători?  (…) Insistăm ca președintele României să respecte Constituția, regulile și cutumele democrației și să nominalizeze un premier desemnat de partidul care a câștigat alegerile parlamentare”, a spus Gabriela Firea.

Senatorul PSD, anunţ despre Alexandru Rafila în funcţia de premier

„Noi am anunțat că propunrea pentru care insistăm este profesorul epidemiolog Alexandru Rafila. Prioritatea țării este acum sănătatea. (…) Rafila are capacitatea de a forma un cabinet cu specialiști pe toate domeniile de activitate. Sper ca Iohannis să nu mai continue să ignore votul românilor, are câteva zile la dispoziție să se răzgândească și sper că până săptămna viitoare o va face și va accepta propunerea noastră”, a spus Firea.

Citeşte şi: Gabriela Firea a luat foc după ce PNL l-a desemnat pe Florin Cîţu „premier”: Poporul român e tratat cu indolenţă de către conducători