Gabriela Firea: Aproape 6.000 de copii români dispar anual de acasă, cei mai mulţi dintre ei fiind adolescenţi

Ministrul Familiei afirmă, într-o postare pe Facebook, cu ocazia Zilei copiilor dispăruţi, că aproape 6.000 de copii români dispar anual de acasă, cei mai mulţi dintre ei fiind adolescenţi.

25 mai 2022, 11:00
Gabriela Firea: Aproape 6.000 de copii români dispar anual de acasă, cei mai mulţi dintre ei fiind adolescenţi

Aproape 6.000 de copii români dispar anual de acasă, cei mai mulţi dintre ei fiind adolescenţi, a anunţat ministrul Familiei, Gabriela Firea.

”Ziua de 25 mai este o zi dedicată copiilor dispăruţi. Aproape 6.000 de copii români dispar anual de acasă, cei mai mulţi dintre ei fiind adolescenţi. Pentru mulţi, e greu de înţeles ce-i determină pe aceşti copii să plece de acasă sau din centrele de îngrijire. Datele oficiale ne vorbesc despre: neglijare şi lipsa de supraveghere din partea adulţilor, conflicte în familie, abuzuri fizice sau emoţionale, anturaje nefericite, consumul de droguri sau alcool. Din nefericire, există suficiente cazuri de dispariţii şi printre copiii lăsaţi în grija rudelor, când părinţii au plecat la muncă în străinătate.Toate aceste situaţii sunt grave şi pentru a stopa acest fenomen trebuie să facem tot ce ne stă în putinţă”, spune Gabriela Firea într-o postare pe Facebook.

Citeşte şi: Cadavrul unui copil de 14 ani, descoperit în cuşca unui câine. Tatăl i-a ascuns trupul ca să-i încaseze pensia de handicap

Ministrul Familiei a ai precizat că avem, oficial, peste 12.000 de minori care au ambii părinţi departe de casă, într-o altă ţară, dar, neoficial, aceşti copii sunt mai mulţi!

„Am înfiinţat, în premieră în România, o direcţie în Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse care să se ocupe de susţinerea acestor copii. Copiii pleacă de acasă şi din cauza lipsurilor. Din păcate, unul din trei copii români, 1,3 milioane, este afectat de sărăcie. “Garanţia pentru copii” este una dintre măsurile concrete prin care încercăm prevenirea şi combaterea excluziunii sociale. Ne asigurăm că aceşti copii vor avea acces la educaţie, sănătate, locuire, alimentaţie”, mai spune ministrul în postare.

Citeşte şi: Copil în stare gravă după ce un dulap a căzut peste el. Scene şocante în magazinul Bucur Obor din Capitală


loading...
Partenerii noștri