Gabriela Firea aruncă BOMBA: Primăria Capitalei nu poate plăti salariile şi facturile! Angajaţii au vrut să facă GREVĂ

Gabriela Firea a declarat, joi, la România TV, că angajaţii Primăriei Capitalei au vrut să intre în grevă după ce Guvernul a refuzat să alimenteze conturile instituţiei pentru a putea face plata salariilor, dar și pentru a achita facturile.

09 ian. 2020, 17:34
Gabriela Firea aruncă BOMBA: Primăria Capitalei nu poate plăti salariile şi facturile! Angajaţii au vrut să facă GREVĂ

Gabriela Firea a dezvăluit la România TV că Ministerul de Finanțe ar fi trebuit să vireze în conturile Primăriei București sumele de bani încasate din impozitele bucureștenilor până pe 8 ianuarie, dar acest lucru nu s-a întâmplat.

Primarul Gabriela Firea anunţă când va fi finalizată reabilitarea Podului Grant

„Este o veste neplacută. Toţi colegii din Primaria Capitalei sunt neplăcut surprinşi. De ani nu s-a mai întâmplat ca salariile să nu mai poată fi date la ziua programată. Multi au credite la bănci şi au programat rata în funcţie de ziua de plată a salariului”, a declarat Gabriela Firea la România TV.

Gabriela Firea şi Ludovic Orban, noi atacuri pe seama bugetului Capitalei

Angajații, fie că sunt din aparatul administrativ, fie că sunt actori, medici sau salariați ai altor societăți, nu și-au primit salariile.

„E o veste neplăcută pe care am primit-o, pentru că mulți au credite la bancă cu dată fixă. Nu e vorba doar despre angajați din primărie, ci și despre actori, medici. Nu putem da banii pentru femeile însărcinate, pentru femeile cu copii mici, nu putem plăti facturile. Pe data de 8 ale fiecărei luni primeam de la Ministerul de Finanțe cota pentru fiecare lună, dar de data aceasta nu am primit nimic. Angajații voiau să facă grevă, chiar i-am rugat să nu facă grevă”, a spus Gabriela Firea.