Gabriela Firea îl atacă din nou pe Cîţu: „Guvernele conduse de Orban şi de Cîţu au nenorocit o întreagă generaţie de elevi!”

Prim-vicepreşedintele PSD Gabriela Firea este de părere că Guvernul ar trebui să renunţe la presiunea vaccinării asupra profesorilor, dar să testeze în masă elevii şi cadrele didactice, pentru a putea redeschide şcolile.

13 mai 2021, 14:10
Gabriela Firea îl atacă din nou pe Cîţu: „Guvernele conduse de Orban şi de Cîţu au nenorocit o întreagă generaţie de elevi!”

Gabriela Firea şi mai mulţi lideri social-democraţi au susţinut în repetate rânduri, încă de anul trecut, necesitatea reluării cursurilor cu prezenţă fizică a elevilor, dar guvernele Orban şi apoi Cîţu au decis că în condiţiile epidemiologice date, acest lucru nu este încă posibil. Florin Cîţu şi ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, au declarat că îşi doresc ca mai multe cadre didactice să se vaccineze.

Ministrul Educației a declarat recent că peste 50% dintre cadrele didactice s-au vaccinat deja, dar că ritmul de vaccinare a scăzut în ultimele zile la 200-300 de persoane pe zi.

În sistemul de învățământ sunt circa 350.000 de angajați din care 230.000 sunt cadre didactice.

„Discuție aplicată despre redeschiderea tuturor școlilor și testarea profesorilor și a elevilor, împreună cu parlamentarii și colegii noștri din București și Ilfov. Cerem, din nou, redeschiderea tuturor școlilor și testarea în masă a elevilor și a profesorilor!

Gabriela Firea: „Catastrofa educaţională din România afectează destinul a sute de mii de copii”

Guvernul trebuie să renunțe la presiunea vaccinării, asupra profesorilor și să pună în aplicare, urgent, un plan concret de testare în toate unitățile de învățământ.

Guvernele conduse de Orban și de Cîțu au nenorocit o întreagă generație de elevi!

Au refuzat testarea, deși știau că cei mici nu se pot vaccina, și au ținut școlile închise, deși știau că mii de elevi nu au acces la învățământul on line.

Un raport al OECD arată cât de proastă a fost decizia guvernului Orban care a refuzat redeschiderea școlilor așa cum am cerut noi, și a determinat ca elevii dintr-un sistem cu rezultate slabe deja, din 2018, conform evaluărilor PISA, să piardă și mai multe oportunități educaționale în 2020.

PSD a propus și testarea în masă și redeschiderea școlilor, cu mult înainte ca dezastrul să se producă. Și în noiembrie 2020 și în ianuarie 2021.

Orban și Câțu, dar și miniștrii Educației și ai Sănătății din guvernele PNL care s-au încăpățânat să facă de capul lor și au generat acest eșec de proporții, sunt principalii vinovați pentru catastrofa educațională din România, care afectează și pune în pericol evoluția și destinul a sute de mii de copii.”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Citeşte şi: Şedinţă de urgenţă convocată de Klaus Iohannis la Cotroceni pe tema situaţiei epidemiologice şi relaxării restricţiilor