Gabriela Firea: „Au închis haotic şcolile şi vor să le redeschidă la fel de haotic. Nu e nimic pregătit”

Prim-vicepreşedintele PSD, Gabriela Firea, susține că actualul Guvern nu reușește să gestioneze deloc închiderea și redeschiderea școlilor. Firea consideră că profesorii ar fi trebuit să aibă prioritate la vaccinare, iar elevii ar fi trebuit testați masiv, înainte de a redeschide unitățile de învățământ.

03 feb. 2021, 12:22
Gabriela Firea: „Au închis haotic şcolile şi vor să le redeschidă la fel de haotic. Nu e nimic pregătit”

Gabriela Firea consideră că cea mai mare parte din vina pentru situaţia dezastruoasă în care şcolile urmează a fi redeschise fără ca majoritatea profesorilor să fi fost vaccinaţi îi aparţine Ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

„Au închis haotic școlile și vor să le redeschidă la fel de haotic! Nimic nu e pregătit, deși de luni de zile era evident că urmează, firesc, ca școala să reînceapă normal.

Nici măcar 10% dintre cele 300.000 de cadre didactice din România nu au fost vaccinate deși ar fi trebuit să aibă prioritate, ca personal esențial.

Mai mult, ministrul Sănătății a anunțat că profesorii nu vor mai fi vaccinați în februarie.

Gabriela Firea: Brambureala extrem de mare este întreţinută de membrii guvernului

Nu există nici un plan și nici resursele necesare pentru testarea masivă a elevilor si profesorilor, așa cum e în Europa.

Așadar, guvernul Cîțu nu e în stare nici să vaccineze și nici să asigure testarea rapida a dascălilor și a copiilor, astfel încât să existe o minimă siguranță în școli, lucru condamnabil și contrar practicilor europene.

Brambureala extrem de mare și de periculoasă este întreținută și de atitudinile contradictorii ale membrilor guvernului: ministrul Sănătății refuză să se pronunțe în legătură cu deschiderea școlilor și să discute acest aspect cu ministrul Educației, deși sunt parte a aceluiași guvern.

Este inadmisibilă fuga lui Voiculescu de responsabilitate!”, a scris Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.

Citeşte şi: George Simion, dezamăgit de întâlnirea cu Vlad Voiculescu: Am rămas şocat după ce m-am întâlnit cu ministrul Sănătăţii!