Gabriela Firea avertizează că zeci de mii de femei au fost victime ale violenţei în familie în România. „Este strigător la cer. Şi mai dureros este că pentru 69 dintre acestea nu s-a mai putut face nimic”

Peste 51.000 de femei au fost victime ale violenţei domestice în anul 2021, a anunţat Gabriela Firea, ministrul Familiei.

31 ian. 2022, 19:29
Gabriela Firea avertizează că zeci de mii de femei au fost victime ale violenţei în familie în România. „Este strigător la cer. Şi mai dureros este că pentru 69 dintre acestea nu s-a mai putut face nimic”

Gabriela Firea, care este şi prim-vicepreşedinte al PSD, a condamnat „orice fel de violenţă, fie ea verbală, fizică sau…ascunsă în spatele unor glume «nevinovate»”.

„Este strigător la cer să foloseşti în batjocură imaginea unei victime a violenţei domestice, în special a unei femei bătute. Nimeni, niciodată nu ar trebui să ajungă să trăiască o astfel de traumă, să-şi ducă viaţa în teroare şi cu frică de pumn. Aceste traume sunt foarte greu sau chiar imposibil de înlăturat şi pentru victime contează doar să fie departe de agresori. Nu vreau să mă gândesc ce a fost în sufletul femeilor care au văzut cum un tânăr politician a făcut băşcălie pe seama unui ochi vânăt. Ar fi trebuit să se gândească, totuşi, că în spatele acelui ochi vânăt e un suflet chinuit”, a scris luni Gabriela Firea, pe Facebook.

Citeşte şi: Gabriela Firea, un nou atac la Nicuşor Dan: „40.000 de lei din banii bucureştenilor s-au irosit pentru mofturile actualului primar general”

Ministrul Familiei a subliniat că în 2021 peste 51.000 de femei au fost victime ale violenţei domestice în România, cele mai multe fiind bătute „aşa cum a îndemnat politicianul braşovean. Şi mai dureros este că pentru 69 dintre acestea nu s-a mai putut face nimic”.

De asemenea, Gabriela Firea a afirmat că fiecare partid politic sau grup de simpatizanţi îşi apără colega jignită, ridiculizată sau supusă unui abuz, dar bătaia şi umilinţa nu au culoare politică.

Afirmaţiile Gabrielei Firea vin în contextul în care consiliera USR, Felicia Ienculescu Popovici, a fost agresată fizic de doi consilieri în scandalul imobiliar ”Sectorul 0” din Mogoșoaia.

Citeşte şi: Scandal uriaş VIDEO. O consilieră USR susţine că a fost ameninţată că ajunge în scaun cu rotile. Cioloş: „Este inadmisibil ca fiecare să-şi facă dreptate cu pumnul”

Reprezentanţii USR afirmă că o consilieră locală din Mogoşoaia, Felicia Ienculescu-Popovici, a fost agresată verbal şi fizic, joi seară, la o şedinţă, de către doi consilieri locali – Valentin Ene (PNL) şi Dinu Gheorghe (PMP), unul dintre ei spunându-i că „şi dacă face puşcărie, o bagă în scaun cu rotile”

Citeşte şi: EXCLUSIV Gabriela Firea: „Mulţi dintre oamenii USR din ministere aveau interese personale pe partea de consultanţă inclusă în PNRR”