Gabriela Firea, după ninsoarea puternică: „Bucureştenii care nu trebuie să ajungă la o urgenţă să rămână acasă”

Primarul general, Gabriela Firea, a solicitat miercuri dimineaţă bucureştenilor care nu sunt obligaţi să ajungă neapărat undeva, să rămână acasă astăzi, în condiţiile în care circulaţia se desfăşoară cu dificultate pe mai multe artere din cauza ninsorii abundente. Edilul-şef a anunţat şi că în anumite zone bucureştenii nu beneficiază de căldură la parametri optimi, însă se lucrează în acest sens pentru remedierea situaţiei. 

11 ian. 2017, 07:30
Gabriela Firea, după ninsoarea puternică: „Bucureştenii care nu trebuie să ajungă la o urgenţă să rămână acasă”

„Avem 10 ore de ninsoare abundentă, previziunile meteo s-au confirmat, am reuşit să luăm măsuri de urgenţă pt situaţie specială. Ninge în continuare, utilajele au fost în teren, dar bulevardele nu au putut să ajungă „la negru”. Important e că nu există niciun cartier izolat, 770 de autobuze în trafic şi 220 de tramvaie, funcţionează în condiţii de iarnă, dar sunt în staţii. Rugămintea mea este ca bucureştenii care nu trebuie să ajungă la o urgenţă să rămână acasă, va ninge până la prânz, chiar dacă intervenţia e în forţă, stratul se depune, dacă sunt mai puţine maşini si intervenţia e mai eficientă”, a declarat la România TV primarul general al Capitalei, Gabriela Firea. 

Conform edilului şef, în anumite zone din Bucureşti sunt probleme cu furnizarea căldurii, aceasta nefiind în parametri optimi, însă se lucrează în acest sens pentru remedierea situaţiei.

„Nu am avut avarii la RADET, dar suntem în dispecerat, sunt anumite zone care primesc agent termic la o presiune mai mică, iar reţeaua de termoficare e foarte îmbătrânită, se realizează o modernizare. Cu cei mai buni specialişti facem toate reglajele astfel încât Capitala să nu rămână fără apă caldă şi căldură„, a explicat Firea. 

Din cauza ninsorii abundente, fosta fabrică de bere Rahova s-a prăbuşit, astfel că mai multe tramvaie care circulă prin zonă au fost deviate. 

„Cea mai dificilă situaţie a fost în Sectorul 5, pentru că acoperişul fostei fabrici de bere Rahova, în rondul de la Piaţa Coşbuc, s-a prăbuşit din cauza stratului gros de zăpadă. În prăbuşire s-a desprins şi o bucată din peretele clădirii, s-a închis circulaţia, reprezentanţii vor evalua exact situaţia clădirii şi în jurul orei 10 se va relua şi circulaţia tramvaiului din zonă. Cetăţenii au putut să iasă mai greu din acea zonă. Poliţia se află în alertă şi verifică toate clădirile de patrimoniu, nu s-au semnalat astfel de accidente suntem în alertă cu situaţia de la fosta fabrică de bere Rahova, tramvaiele nu au circulat şi au fost preluaţi cu autobuze, curse speciale care s-au introdus pe această rută, de la 10 va funcţiona şi tramvaiul în zonă”, a adăugat Firea care a precizat că situaţia traficului se va înrăutăţi şi zilele viitoare, în condiţiile în care este aşteptat să se formeze strat de polei pe carosabil. 

„După ninsoarea abundentă, diseară va fi iar cod galben de ger, vom acţiona prioritar azi pentru că zăpada va fi mai afânată, şi în weekend va fi un fenomen meteo delicat, ploaie cu gheaţă, ceea ce va produce polei”, a menţionat primarul genetal la România TV

Gabriela Firea a mai spus că decizia de a menţine şcolile închise până la sfârşitul acestei săptămâni a fost una bună, ţinând cont de vremea de afară unde stratul de zăpadă a ajuns să măsoare 55 de centrimetri. 

„Decizia pt neînceperea cursurilor a fost corectă, avem 3 milioane de maşini inmatriculate, vă daţi seama ce ar fi fost acum, părinţii ar fi fost depăşiţi, iar acţiunea de salubritate mult îngreunată”, a conchis Firea.