Gabriela Firea demontează acuzațiile venite dinspre Diana Șoșoacă: ”O manipulare îngrozitoare. Prin Legea Prevenirii Separării copilului de familie statul nu ia copiii din familii, ci le ajută să-i crească!”

Senatoarea Diana Șoșoacă a atacat proiectul Legii prevenirii separării copilului de familie, despre care spune că ar fi menit să reglementeze un sistem de extragere a copiilor care s-au născut în familii defavorizate sau sărace. Replica a venit de la vârful PSD, prin Gabriela Firea, care califică poziția senatoarei Șoșoacă drept ”o manipulare îngrozitoare”.

19 apr. 2023, 12:09
Gabriela Firea demontează acuzațiile venite dinspre Diana Șoșoacă: ”O manipulare îngrozitoare. Prin Legea Prevenirii Separării copilului de familie statul nu ia copiii din familii, ci le ajută să-i crească!”

Gabriela Firea a explicat, într-o postare pe pagina sa de socializare, că rolul legii nu este acela sugerat de Diana Șoșoacă, ci tocmai de a preveni abandonul și neglijarea copiilor proveniți din medii defavorizate.

Gabriela Firea transmite un avertisment în legătură cu Legea prevenirii separării copilului de familie. Ministrul Familiei acuză în același timp o manipulare și face precizări importante despre prevederile legii.

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, contrazice informațiile apărute în spațiul public potrivit cărora, prin Legea Prevenirii Separării copilului de familie, copiii ar fi luați de lângă familiile lor. Aceasta susţine că, prin Legea Prevenirii Separării copilului de familie, statul român nu ia copiii din familii, ci le ajută pe acestea să-i crească.

Gabriela Firea a explicat că legea ce va fi votată de Parlament va ajuta familiile să-şi păstreze copiii.

„Prin Legea Prevenirii Separării copilului de familie statul român nu ia copiii din familii, ci le ajută pe acestea să-i crească! O manipulare îngrozitoare se distribuie în spaţiul public! Nu înfiinţăm instituţii care să ia copiii cu forţa din familiile lor, aşa cum se întâmplă în alte state!

Legea care intră la vot mâine în Camera Deputaţilor, PLx 145/2023, vine în ajutorul copiilor în risc de separare de familie. Spun asta cât se poate de clar şi oricine citeşte cu atenţie proiectul va înţelege.

Copiii nu vor fi separaţi de familie dacă părinţii sunt la muncă în străinătate!

Copiii nu vor fi separaţi de familiei dacă părinţii nu îi vaccinează!

Copiii nu vor fi separaţi de familie dacă părinţii nu au şcoală sau trăiesc în sărăcie!”, a scris, pe Facebook, Gabriela Firea.

Citește și: Categoria de militari români care își pierde pensia de serviciu. Legea a fost aprobată tacit în Senat

La rândul său, senatorul PSD Teleorman Dănuț Cristescu face precizări legate de Legea prevenirii separării copilului de familie și demontează cu exemple din lege manipularea Dianei Șoșoacă.

”NU ESTE VORBA DE NICIO OBLIGAȚIE DE VACCINARE!

FĂRĂ ACORDUL PĂRINȚILOR NU SE VACCINEAZĂ NICIUN COPIL!

ȘOȘOACĂ, HAUR și ALTE SPECIMENE SPERIE ȘI DEZINFORMEAZĂ POPULAȚIA INUTIL- ÎȘI BAT JOC DE CETĂȚENI PENTRU LIKE-URI Șİ VIZIBILITATE MEDIATICĂ!

Rușine AUR și Șoșoacă pentru că mințiți și manipulați oamenii în ideea că o să obțineți voturi MIZERABIL.

MANIPULARE grosolană cu privire la Legea prevenirii separării copilului de familie care ar urmări luarea copiilor din familiile sărace!

Este o manipulare grosolană inițiată de unii parlamentari care nu mai știu cum să iasă în evidență. Campania de dezinformare interpretează forțat și cu rea-credință textul legii. În realitate, spiritul legii- care transpare din toate reglementările prevăzute- este de a SPRIJINI familiile vulnerabile pentru a-și crește copiii ACASĂ, alături de părinții și frații lor.

În realitate, Legea inițiată de Ministerul Familiei urmărește exact opusul celor susținute de cei care manipulează.

Legea prevede proceduri preliminare care să preîntâmpine situațiile în care copiii sunt separați de familiile lor. Toate prevederile din lege se referă la „SPRIJINIREA” familiilor vulnerabile, nu la „OBLIGAȚII” cum susțin cei care au inițiat campania de dezinformare.

Mai mult, în premieră, în România se va înființa Observatorul național al copilului, prima bază de date cu informații despre toți copiii vulnerabili din România, iar autoritățile locale vor primi finanțarea suplimentară în funcție de numărul copiilor înscriși în Observator.

Referitor la acuzația că statul va lua din familie copiii nevaccinați:

Articolul de lege (art. 5 alin. 3) prevede că statul are obligația de A SPRIJINI familia care din diverse motive nu a reușit să ofere copiilor vaccinurile din schema națională de imunizare adresată nou-născuților și copiilor. Aceste familii vor fi sprijinite cu informări și cu servicii medicale gratuite, astfel încât copiii să poată beneficia, cu acordul părinților, de aceleași tratamente ca orice alt copil.

NU este însă vorba de nicio obligație de vaccinare!”, scrie și senatorul Cristescu pe Facebook.

Textul integral al Legii prevenirii separării copilului de familie

Legea prevenirii separării copilului de familie

Citește și: EXCLUSIV George Simion, între ciocan şi nicovală. Cum va vota AUR la moţiunea iniţiată de USR împotriva ministrului Daea: „N-am vrea să votăm cu duşmanii noştri ideologici, dar domnul Daea să oprească importurile”