Gabriela Firea, despre candidatura la preşedinţie în 2024: „România nu este pregătită pentru o femeie preşedinte. Eu am avut probleme şi la Primărie”

Fostul edil al capitalei a declarat că este mult prea devreme pentru a avea planuri legate de campania prezidenţială din 2024 şi că îşi doreşte doar să facă bine, din orice funcţie ar ocupa, ori că este vorba de Primărie, ori, în prezent, la Senat.

23 iun. 2021, 09:07
Gabriela Firea, despre candidatura la preşedinţie în 2024: „România nu este pregătită pentru o femeie preşedinte. Eu am avut probleme şi la Primărie”

Gabriela Firea spune că nu crede că România este pregătită pentru o femeie în cea mai înaltă funcţie, dând în acest sens exemplul Vioricăi Dăncilă, despre care spune că a fost deseori denigrată pe alte considerente decât cele politice şi de competenţă.

„Vreau să fiu sănătoasă, fericită cu familia mea, vreau să le fie mai bine românilor, iar ce se va întâmpla peste 3 ani, doar Dumnezeu știe. Eu zâmbesc de multe ori când văd atâta energie care se revarsă, privind viitorii candidați la prezidențiale, pentru că viața politică ne-a arătat, că nimic din ceea ce este pregătit cu mulți ani înainte, nu se potrivește cu ce se va întâmpla, de fapt, înaintea examenului electoral.

Sunt absolut convinsă că vor fi anumite modificări și schimbări în politica românească și că cei care cred că acum s-a dat startul pentru pre și campania electorală pentru prezidențială, se înșală.

Îmi doresc să fac bine oamenilor, și nu e un șablon, oriunde mă voi afla, în Senat, la Primărie sau în altă parte. De ce am negat de fiecare dată fptul că aș vrea să candidez la prezidențiale? Pentru simplu motiv că sunt destul de dezamăgită.

În primul rând, despre și în legătură cu rolul femeii în politică. Știți foarte bine că în cazul Vioricăi Dăncilă i s-a reproșat și faptul că este femeie, nu doar alte aspecte politice sau de pregătire profesională. Nu știu cât de pregătită este societatea românească să accepte faptul că o femeie este potrivită și pentru cea mai înaltă funcție în țară. Eu am avut această problemă și la Primărie, pentru că oricât de multe aș fi făcut, de multe ori doar pentru că sunt femeie, eram mult mai aspru criticată și jignită față de un bărbat, care ar fi făcut aceleași lucruri”, a declarat Gabriela Firea, în emisiunea ”40 de întrebări cu Denise Rifai”.

Gabriela Firea, despre Liviu Dragnea: „M-a ameninţat. Asta cu moartea e interpretabilă”

„M-a amenințat! Asta cu moartea rămâne de interpretat și de analizat. Într-adevăr, în acea perioadă primeam foarte multe mesaje pe mail, pe telefon, rețele de socializare, de la persoane mai mult neidentificate decât idenificabile. Spuneau că dacă nu încetez cu această dispută cu domnul Dragnea, o să văd eu ce o să pățesc, o să mă aștepte, nu o să mai pot să ies public eu și copiii, erau multe amenințări în acea perioadă.

Acum, ne putem întreba dacă eu trebuia să le pun sub tăcere și să consider că sunt niște vorbe sub protecția anonimatului sau să le anunț public. Nu știu cum aș proceda acum dacă aș fi în aceeași situație, dar atunci așa am considerat necesar, că trebuie să anunț și la nivel public”, a declarat Gabriela Firea la “40 de întrebări cu Denise Rifai„.

Citeşte şi: Florin Cîţu, un nou atac la adresa lui Orban: Mai multe legi au trecut de Guvern și în Parlament s-au blocat. Decizia mea e de a merge cu reforma prin Ordonanțe de Urgență, nu voi aștepta după Parlament să se hotărască