Gabriela Firea, despre datele INS: Există încredere în capacitatea Guvernului de a aduce bunăstare românilor

Purtătorul de cuvânt al PSD, Gabriela Firea a afirmat joi că veștile bune primite de la Institutul Național de Statistică arată nu doar că Guvernul Ponta performează, ci și că "PNL minte".

04 iun. 2015, 10:13
Gabriela Firea, despre datele INS: Există încredere în capacitatea Guvernului de a aduce bunăstare românilor

O Opoziție lipsită de rațiune, care critică doar pentru a critica și care nu vine cu nimic constructiv, nu folosește nimănui. În schimb, datele anunțate de INS sunt extrem de utile pentru că ele vin din economia reală și confirmă impactul pozitiv pe care l-au avut măsurile guvernamentale de stimulare a economiei”, a argumentat Gabriela Firea, într-un comunicat de presă.

Citeşte şi: INS: Investiţiile nete au urcat cu 8,5%, în trimestrul I, la peste 11,93 miliarde de lei

Aceasta a reamintit că, potrivit datelor INS, investițiile nete au crescut cu 8,5% în trimestrul I din 2015, comparativ cu trimestrul I din 2014, trei sferturi din investițiile noi fiind în industrie și comerț/ servicii, scrie Agerpres.

„Mai mult, cifra de afaceri din comerțul cu amănuntul a crescut cu 7,1% față de luna trecută, ceea ce înseamnă că a crescut consumul. Românii au cumpărat mai mult, iar asta înseamnă un singur lucru: există încredere în economia românească și în capacitatea Guvernului Ponta de a transforma creșterea economică în bunăstare pentru toți românii”, a spus senatoarea PSD.

Investițiile nete realizate în economia națională au însumat, în primul trimestru al anului, 11,932 miliarde de lei, mai mari cu 8,5% raportat la perioada similară din 2014, potrivit datelor provizorii publicate joi de INS.

Comparativ cu trimestrul I 2014, în primele trei luni ale anului în curs se constată o creștere a ponderii investițiilor nete în lucrări de construcții noi cu 2,4 puncte procentuale. Ramurile în care s-a realizat un volum mai mare de investiții nete sunt în industrie, comerț și servicii, precizează INS.