Gabriela Firea, despre intrarea PSD la guvernare: „Prin revenirea noastră la guvernare, se resetează întreaga politică românească”

Senatorul PSD Gabriela Firea a prezentat principalele măsuri pe care miniştrii PSD le vor lua pentru bunăstarea populaţiei. Fostul edil a dat asigurări că PSD-ul va lua măsuri urgente în primul rând în domeniul medical.

22 nov. 2021, 00:13
Gabriela Firea, despre intrarea PSD la guvernare: „Prin revenirea noastră la guvernare, se resetează întreaga politică românească”

Gabriela Firea a precizat, totodată, că o altă prioritate a partidului din care face parte este şi acordarea de facilităţi fiscale persoanelor vulnerabile.

Îmbunătăţirea sistemului sanitar, principala prioritate a PSD-ului

România are nevoie urgentă de un guvern stabil, care să ia decizii strategice în fiecare domeniu de activitate. Guvernul interimar are atribuţii limitate şi acest lucru s-a văzut. Ţara a fost aruncată în haos de fosta coaliţie, iar votul românilor a fost nesocotit.

Se resetează întreaga politică românească în aceste momente prin revenirea PSD la guvernare, dar nu oricum, pentru că noi nu ne dorim guvernarea de dragul guvernării, ca să ocupăm nişte funcţii, ci ca să putem să luăm măsuri urgente în primul rând în domeniul medical, să avem posibilitatea să cumpărăm din farmacii orice tratament antiviral, toate spitalele din orice oraş, din orice municipiu, să fie dotate. E o criză de medicamente, de tratamente în toate spitalele din ţară,  depolitizarea principalelor instituţii ale statului unde au fost duşi oameni care nu aveau nicio calificare, dar erau oameni de partid”, a precizat fostul primar al Capitalei.

Citeste si Ludovic Orban: „E catastrofală negocierea PNL-ului cu PSD, pentru formarea guvernului. Premierul nu e premier fără Ministerul Finanţelor şi Secretariatul General”

Facilităţi fiscale pentru persoanele vulnerabile

Senatorul PSD a dat, apoi, lămuriri referitoare la facilităţile fiscale care vor fi acordate categoriilor de persoane vulnerabile.

Facturile deja au început să crească, noi vom lua câteva măsuri sociale. Ne-am gândit la pensionarii cu pensii foarte mici, să primească un sprijin din partea statului, la familiile cu mulţi copii şi la persoanele cu dizabilităşi. Sunt şi alte facilităţi fiscale care vor fi acordate tinerelor familii pentru a le încuraja să aiba în continuare copii„, a subliniat Gabriela Firea.

Referitor la eventualele nominalizări de miniştri care s-au făcut în interiorul partidului, Gabriela Firea a precizat că nu s-au stabilit concret persoanele care vor prelua portofoliile.

„Nu a fost o bătălie pe funcţii”

În privinţa nominalizărilor, nu a fost sub nicio formă o bătălie pe funcţii. Mâine se va discuta în forurile de conducere care vor fi titularii pe fiecare minister în parte. Ce s-a întâmplat în ultimele două zile, doar s-au realizat alocarile între partide, adică ce minister revine cărui partid în funcţie de specialiştii pe care îi are fiecare partid. 

Cred că era normal să avem Ministerul Sănătăţii pentru că vrem să aplicăm măsurile despre care noi am vorbit, şi eu ca primar general, şi domnul doctor Streinu-Cercel, şi domnul doctor Rafila şi nu s-a ţinut seama de ele, şi în privinţa testării extinse a populaţiei, şi în privinţa testării gratute a profesorilor şi elevilor.

Dacă eu ca primar general, sau profesorul Cercel, sau profesorul Rafila veneam cu o soluţie, soluţie preluată din ceea ce vedeam că se aplică cu succes în Europa, ni se spunea ca nu sunt soluţii bune doar pentru că erau propuse de PSD. Vrem să aplicăm aceste măsuri prin reprezentanţii noştri în Ministerul Sănătăţii.

La Transporturi, de exemplu, vorbim de 30 de ani despre autostrăzi. Acum avem posibilitatea să demonstrăm că vom face mai mult şi mai bine decât a fost în ultimul an de zile„, a adăugat fostul primar general.

Citeste si Victor Ponta: „Eu nu ştiu dacă AUR e împotriva vaccinării, dar a prins foarte bine, că oamenii sunt nemulţumiţi. Dacă lumea e nemulţumită că plouă, AUR va fi împotriva ploii”