Gabriela Firea, despre retragerea lui Cîrstoiu şi negocierile cu Piedone: „Am telefonul deschis”. Cum îi caracterizezaă pe contracandidaţi

Candidata PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, întrebată dacă ar putea negocia cu Cristian Popescu Piedone, candidatul PUSL la Primăria Capitalei, că ea are telefonul deschis şi dacă se poate întâmpla acest lucru doar Piedone mai poate declara.

28 apr. 2024, 18:31
Gabriela Firea, despre retragerea lui Cîrstoiu şi negocierile cu Piedone: „Am telefonul deschis”. Cum îi caracterizezaă pe contracandidaţi

Gabriela Firea a fost întrebată, duminică, într-o conferinţă de presă, dacă mai este loc de negociere cu Cristian Popescu Piedone pentru ca acesta să se retragă din cursa pentru Primăria Bucureşti.

„Sincer, fiecare persoană îşi ia propiile decizii, dacă mai este loc, da, am telefonul deschis, vorba domnului Mihai Tudose, dacă mai este cale, doar domnia sa poate să spună, să declare. Eu mă ocup de campanie, de întâlnirile cu cetăţenii, cu asociaţiile de locatari, cu mediul de afaceri, cu părinţii care sunt nemulţumiţi că încă în Bucureşti se învaţă în trei schimburi şi copiii sunt foarte chinuiţi, de părinţii copiilor care au avut mari, mari întârzieri la acordarea stimulantelor care au fost propuse şi votate pe timpul meu.

Gabriela Firea și-a depus candidatura la Primăria Capitalei. Marcel Ciolacu: Eu îţi promit că voi fi alături de tine şi te voi susţine necondiţionat

Mă gândesc de asemenea la adulţii cu dizabilităţi, cărora li s-a tăiat suplimentul şi acum în chip, aş putea să spun, ipocrit de campanie, domnul primar promite că va plăti acele datorii, este ştiţi cum e, gen suta de lei a cuiva, care când a văzut că e grav, plusa. Nu este normal să-i văduveşti aproape patru ani de zile pe aceşti oameni de ceea ce li se cuvenea şi acum în campanie, ca să nu pierzi voturi, le promiţi marea cu sarea. În primul rând, cetăţenii trebuie să ştie că ai o coerenţă şi o predictibilitate în tot ceea ce propui şi că te bazezi pe o echipă puternică”, a declarat Gabriela Firea.

Gabriela Firea a afirmat că datele arătau că un independent va putea să coaguleze voturile şi de pe stânga şi de pe dreapta, dar a precizat că membrii şi simpatizanţii social-democraţi, dar şi cei liberali nu au fost încântaţi de această soluţie. Firea a mai declarat că este un candidat de sacrificiu poate doar în această săptămână deoarece i-a fost greu să se mobilizeze după ce se demobilizase.

„Datele, cel puţin la nivel de teorie, arătau că un independent va putea să coaguleze voturile şi de pe stânga şi de pe dreapta. Această teorie s-a lovit de realitatea din teren, pentru că atât membrii şi simpatizanţii noştri, cât şi cei ai Partidului Naţional Liberal, nu au fost foarte încântaţi. S-a văzut asta din focus grupuri iniţial, apoi din sondajele de opinie şi din discuţii cât se poate de deschise la sediile de partid. Cu tot respectul pentru domnul dr. Cătălin Cîrstoiu, ei îşi doreau un om politic să fie angrenat în cursa electorală, un om politic care să fie susţinut în formaţiune, eventual care este la puterea guvernamentală şi în Parlament”, a declarat Gabriela Firea, duminică, la Antena 3.
Ea a precizat că feeback-ul primit în urma sondajelor şi focus grupurilor în privinţa lui Cătălin Cîrstoiu nu a fost unul foarte bun.

Ciolacu, întrebat dacă Firea poate recupera distanţa faţă de N. Dan: Dacă doamna Firea, toată echipa se vor focusa în aceste 30 de zile, atunci aveţi în faţa noastră viitorul primar al Capitalei

Liderul PSD Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat dacă Gabriela Firea poate să recupereze distanţa faţă de Nicuşor Dan, că în cazul în care Firea, echipa social-democraţilor şi restul candidaţilor comuni de la sectoare se vor focusa în aceste 30 de zile să prezinte bucureştenilor proiectele pe sectoare şi proiectul mare integrat pe municipiu, atunci „cu certitudine că aveţi în faţa noastră atât viitorul primar al Capitalei, cât şi viitorii primari de sectoare, pentru că bucureştenii vor hotărî”.

„Dacă doamna Firea, împreună cu Daniel, cu Robert, cu toată echipa, cu toţi candidaţii şi aţi văzut că am nominalizat şi candidaţii comuni de la sectoare, cei propuşi de Partidul Naţional Liberal, se vor focusa în aceste 30 de zile, în afară de proiectele pe sectoare şi proiectul mare integrat pe Capitală să-l prezinte bucureştenilor, cu certitudine că aveţi în faţa noastră atât viitorul primar al Capitalei, cât şi viitorii primari de sectoare, pentru că bucureştenii vor hotărî”, a declarat Marcel Ciolacu, întrebat dacă poate fi recuperată distanţa faţă de Nicuşor Dan, duminică la depunerea candidaturii Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei.

Răsturnare de situație în cursa pentru Primăria Capitalei. Sondaj Avangarde: Gabriela Firea, în fața lui Cristian Popescu Piedone. La CGMB, PSD este pe primul loc
Liderul PSD a mai spus că el a greşit în nominalizarea iniţială a lui Cătălin Cîrstoiu pentru şefia PMB, pentru că a analizat prea mult sondaje.

„Eu am greşit după mult timp când promisesem că nu mă mai uit pe sondaj. Am stat şi am analizat prea mult sondaje. Şi am luat o decizie nu tocmai fericită. Nu eu, repet! Ştiţi cum e cu victoriile, au mai mulţi părinţi, înfrângerile sunt orfane. Aşa s-a întâmplat şi cu Schengen, nu? Când nu s-a reuşit şi când a reuşit Ciolacu, toată lumea a fost în poză. Acum s-a întâmplat la fel cu domnul Cîrstoiu. Ascultaţi-mă, haideţi să avem răbdare, că nu a început campania electorală. Să treacă sărbătorile pascale şi începe campania electorală”, a completat Ciolacu.

Firea, caracterizări pentru contracandidaţi la PMB: Nicuşor Dan – inteligent, dar primar ineficient. Burduja – Un tânăr om politic de viitor. Piedone – Acele cuvinte mai urâte lansate despre mine le-a spus la supărare, l-am şi iertat

Gabriela Firea şi-a caracterizat pe principalii săi contracandidaţi în această cursă electorală. Astfel, ea a afirmat despre Nicuşor Dan că este inteligent, dar primar ineficient, despre Sebastian Burduja că este un om politic de viitor, iar despre Cristian Popescu Piedone a declarat că a lansat cuvinte urâte despre ea, dar crede că le-a spus la supărare şi l-a iertat.

Gabriela Firea a fost întrebată, duminică, la Antena 3 CNN, dacă poate avea o campanie electorală fără atacuri la adresa candidatului PNL la Primăria Capitalei, Sebastian Burduja.

„Eu nu voi ataca pe nimeni, nici măcar pe domnul Dan, nici măcar pe domnul Piedone, cu atât mai puţin pe Sebastian Burduja. Eu voi spune atunci când voi fi întrebată doar ceea ce am făcut eu ca primar general şi ceea ce am învăţat din ceea ce am greşit ca primar general, să nu mai fac acele greşeli. A greşi e omeneşte, dar nu trebuie să persistăm în greşeli, şi explic cu dovezi că sunt un om dinamic, energic, cunosc situaţia din Bucureşti, problemele foarte mari, structurale, cele mai multe dintre ele, şi soluţiile. Şi sunt un om de echipă. Am dovedit şi din punct de vedere politic că sunt un om dedicat echipei şi nu am dorit niciodată o candidatură independentă. Sunt omul care respectă solidaritatea, nu sunt solitară. Nu vreau să stau singură în colţul unui partid şi să vânez greşeli şi în momentul în care un coleg a greşit, să apar şi eu să fac o aşa-zisă revoluţie. Sunt şi astfel de oameni în politică, dar nu este genul meu”, a declarat Gabriela Firea.
Ea a fost rugată să facă o scurtă caracterizare principalilor săi contracandidaţi. Firea a declarat că Nicuşor Dan, actualul primar şi candidatul Alianţei Dreapta Unită, este inteligent, dar are un ritm greu de muncă.

„Domnul Nicuşor Dan este contracandidatul meu de acum mulţi ani. Prima dată l-am învins în 2016.  A doua oară în 2020 m-a învins, cred că acum îl voi învinge. Este un om inteligent, olimpic la matematică, eu am fost olimpică la limba română, dar nu m-am lăudat niciodată, numai că este un primar ineficient, cu un ritm greu de muncă, care s-a izolat în birou, care consideră că dacă o problemă este grea, mă refer de exemplu la urbanism, trebuie să blocăm acel subiect în loc să discutăm cu antreprenori, deci cu mediul de afaceri, cu dezvoltatori, cu cetăţeni, în loc să venim în Parlament să spunem, pentru toţi dezvoltatorii trebuie să existe obligativitatea să construiască şi să amenajeze mai multe creşe, mai multe grădiniţe, mai multe aftări scurte, spaţii foarte scurte, spaţii verzi, căi de acces pentru situaţii de urgenţă. Nu trebuie să blocăm oraşul dacă ceva nu ne place. Trebuie, dimpotrivă să imprimăm acele reguli şi regulamente, care să permită oraşului să respire şi să fie prietenos cu fiecare cetăţean, nu să blocăm. Este un om inteligent, dar un primar ineficient”, a afirmat Gabriela Firea.
Ea a afirmat despre Sebastian Burduja, candidatul PNL, că este un om politic de viitor.
„Domnul Sebastian Burduja, fostul meu coleg din guvernul Nicolae Ciucă. Am avut o relaţie foarte bună, îi apreciez calităţile domniei sale de tânăr lider. Sunt convinsă că vom colabora foarte bine în viitor, dar pentru acest moment cred că sunt mai bine pregătită şi am mai multă experienţă dacă voi ajunge primar cu votul bucureştienilor. De a doua zi voi şti ce am de făcut, nu mai trebuie să mă calific la locul de muncă. Este un tânăr om politic de viitor”, a mai declarat candidatul PSD la Primăria Capitalei.

Gabriela Firea a afirmat despre Cristian Popescu Piedone, candidatul PUSL, că a lansat afirmaţii jignitoare la adresa sa, dar că l-a iertat.
„Este un om pe care îl apreciez, i-am mulţumit personal, pentru că acum aproape patru ani de zile a mers în Sectorul 5 al Capitalei şi le-a spus bucureştenilor, votaţi-mă pe mine la sector şi pe doamna Gabriela Firea la primăria Capitalei. Am obţinut în Sectorul 5 45% vot politic, i-am mulţumit, îi mulţumesc şi acum.

A lansat în spaţiul public anumite afirmaţii care cred eu că, nu ştiu, nu au fost aşa foarte bine analizate, jignitoare şi ofensatoare la adresa mea. Nu vreau să-i răspund cu aceeaşi monedă. Îl respect ca om, ca bucureştean, ca fost şi actual primar, edil, are capacitate administrativă. Primăria Capitalei înseamnă, în primul rând, un ritm de lucru susţinut, deschidere în ceea ce priveşte relaţiile europene şi internaţionale şi eu am fost în marile capitale europene, am fost primită de primari, de miniştri, am avut şi cu siguranţă vom avea colaborări de acest tip. Nu spun că dumnealui nu ar putea să aibă, eu spun ce am făcut eu, vorbesc despre mine. Este un tată, un soţ, sunt convinsă că acele cuvinte mai urâte lansate despre mine le-a spus la supărare, l-am şi iertat. Este şi Săptămâna Patimilor. Nu ţin supărare faţă de nimeni şi mai puţin n-aş putea să ţin supărare pe dumnealui”, a declarat Gabriela Firea.