Gabriela Firea, despre scenariul Marcel Ciolacu candidat la Primăria Capitalei: Mie personal mi-a transmis că nu a fost o ştire corectă

Gabriela Firea a precizat că este dispusă să propună şi să susţină orice moratoriu al candidatului devenit câştigător la Primăria Capitalei.

05 feb. 2024, 16:25
Gabriela Firea, despre scenariul Marcel Ciolacu candidat la Primăria Capitalei: Mie personal mi-a transmis că nu a fost o ştire corectă

Senatoarea PSD Gabriela Firea a declarat, luni, despre scenariul Marcel Ciolacu candidat la Primăria Capitalei, că preşedintele PSD trebuie să spună public dacă este reală sau nu informaţia, ea arătând că personal i-a transmis că nu a fost o ştire corectă, dar totul este posibil. Firea a precizat că este dispusă să propună şi să susţină orice moratoriu al candidatului devenit câştigător la Primăria Capitalei, în interiorul partidului, prin care îşi asumă să nu aibă niciun fel de pretenţii politice în sensul preluării formaţiunii politice, transmite News.ro.

Gabriela Firea, despre candidatura la Primăria Capitalei: ”Avem datoria morală să clarificăm candidaturile, pentru ca oamenii să știe pe cine votează”
”Cu privire la domnul preşedinte Ciolacu de a candida la Primăria Capitalei. În primul rând, domnia sa trebuie să spună public dacă este reală sau nu informaţia. Mie personal mi-a transmis că nu a fost o ştire corectă, dar totul este posibil”, a spus Gabriela Firea, la B1.

“Nu ştim de cine sau cu ce folos, nu ştim dacă a avut poate o minimă bază reală. Poate cineva a intrat în posiesia unor cercetări sociologice care se realizau astă vară şi erau incluşi mai mulţi candidaţi. Până la urmă, de ce nu să nu fi fost inclus şi domnia sa? E dreptul fiecărui partid de a găsi candidatul cel mai bun, cel mai potrivit, cel mai bine cotat de alegători pentru a intra în competiţie cu statutul de câştigător nu din start învinşi sau statutul de a intra şi de a valida un coleg care nu face decât un compromis, acel iepuraş cum se spunea pe timpuri. Nu este cazul nostru sau nu e cazul acum că suntem serioşi şi tratăm cu responsabilite această candidatură, ca şi celelalte candidaturi”, a mai spus Gabriela Firea.

Citește și Nicușor Dan poate să-și ia adio de la încă un mandat la Primăria Capitalei! Nicolae Ciucă tocmai i-a distrus toate visele: ”PNL nu va mai susține candidatura lui Nicușor Dan la Capitală”

Gabriela Firea a declarat că este în continuare ”candidat la candidatură” din partea PSD pentru Primăria Capitalei, iar dacă în coaliţie funcţia de primar general va face obiectul unor negocieri mai ample, la pachet cu alte funcţii importante, acest lucru va trebui explicat cetăţenilor.

„Probabil că încă se fac anumite analize, evaluări, ceea ce nu este rău. Ceea ce am asdus eu în discuţie este faptul că în cazul scenariului mai mult decât probabil de cuplare a alegerilor locale cu europarlamentare, timpul este foarte scurt. Timpul nu mai are răbdare. Va fi foarte greu şi vom avea un start incert dacă se amână luarea unei decizii sau dacă aceasta se va lua foarte târziu pentru că vom avea un dezavantaj faţă de ceilalţi competitori. În cazul în care funcţia de primar general este inclusă în cadrul unei negocieri mai ample care vizează preşedinţia, guvernarea, Senatul, Camera Deputaţilor nu este nimic rău nici în acest lucru şi eu accept, noi ceilalţi colegi suntem de acord şi sunt convinsă că vor înţelege şi cetăţenii, doar că toate aceste lucruri trebuie să fie cât se poate de liber, sincer spuse, argumentate şi acceptate de către toată lumea”, a spus Firea.

Firea a precizat că este dispusă să propună şi să susţină orice moratoriu al candidatului devenit câştigător la Primăria Capitalei, în interiorul partidului, prin care acel candidat câştigător îşi asumă să nu aibă niciun fel de pretenţii politice în sensul preluării formaţiunii politice.

„În ceea ce mă priveşte am văzut de asemenea o altă discuţie şi o altă temere, că potenţialul candidat la Primăria Capitalei şi în cazul în care ar câştiga, indiferent de numele său, ar fi un potenţial pericol politic pentru că ar emite anumite pretenţii la preşedinţia partidului. Eu sunt dispusă să propun şi să susţin orice moratoriu al candidatului devenit câştigător la Primăria Capitalei, un moratoriu în interiorul partidului prin care acel candidat câştigător îşi asumă să nu aibă niciun fel de pretenţii politice în sensul preluării formaţiunii politice, pentru că nu doar aici la noi ci şi la alte formaţiuni politice au fost astfel de discuţii, să se valideze un candidat cu un potenţial mai scăzut din punct de vedere politic şi ca percpţie publică, practic am simplifica lucrurile. Eu una sunt dispusă să susţin orice fel de moratoriu prin care să se vadă buna credinţă, faptul că mi-aş dori să pot să muncesc pentru bucureşteni. Nu aş folosi Primăria Capitalei pentru o trambulină politică în sensul preluării unor funcţii”, a arătat Gabriela Firea.