Gabriela Firea face presiuni pentru impunerea brățărilor electronice în cazul celor acuzați de violență domestică: „Ordinele de restricție nu sunt îndeajuns. Victimele au avut în continuare de suferit” VIDEO

Gabriela Firea a declarat azi că susține proiectul care-i obligă pe cei acuzați de violență domestică să poarte brățări de monitorizare, întrucât majoritatea ordinelor de restricție au fost încălcate, iar număul victimelor a crescut.

14 dec. 2021, 13:43
Gabriela Firea face presiuni pentru impunerea brățărilor electronice în cazul celor acuzați de violență domestică: „Ordinele de restricție nu sunt îndeajuns. Victimele au avut în continuare de suferit” VIDEO

Gabriela Firea, ministrul Familiei și al Egalității de Șanse, a declarat azi că vrea impunerea cât mai rapidă a proiectului de lege care prevede ca cei acuzații de violență domestică să poarte brățări pentru monitorizare.

Gabriela Firea, avertisment privind consecinţele pandemiei asupra copiilor: „Se vor resimţi decenii la rând, dacă nu luăm măsuri”

„(Agresorii) să fie identificaţi atunci când se apropie de victimă nepermis. Aşa cum cunoaşteţi, nu de fiecare dată ordinele de restricţie au fost suficiente. De multe ori, acestea au fost insuficiente.

S-au încălcat, iar victimele au avut în continuare de suferit. Putem să spunem în continuare că le vom determina pe femei, în special ele cad victimele violenţei domestice, să apeleze la autorităţi, la Ministerul Familiei, la Direcţiile Sociale din ţară, cele judeţene sau orăşeneşti, pentru a solicita sprijinul.

Nu este o stare de normalitate aceea să suporţi violenţe fizice, verbale, psihice, violenţele chiar şi spirituale, de orice natură.

Traumatizarea acesteia este violenţa fizică, cea de netolerat, şi dorim să ne implicăm cât mai mult şi proiectul brăţării electornice ar trebui să intre în vigoare cât mai curând.

Şi prin discuţia cu ministrul de Interne, Lucian Bode, am înţeles şi determinarea acestuia, deci şi a Guvernului, pentru a aloca pe bugetul anului în curs sumele aferetente aplicării acestui proiect extrem de important.

Mi-aş dori de asemenea să revin în judeţul Ialomiţa şi cu alte proiecte legate de stimularea natalităţii, la convingerea tinerilor să-şi întemeieze o familie, să aibă copii, să simtă sprijinul statului la început de drum în viaţă”, a declarat Gabriela Firea.

De asemenea Firea a mai scris într-o postare pe rețelele de socializare că a fost extrem de șocată de situația victimelor violenței în familie din județul Ialomița, unde persoanelor abuzate le este teamă să depună plângere împotriva agresorilor.

„Am vizitat astăzi câteva dintre victimele violenței domestice din județul Ialomița. Am vorbit despre coșmarul prin care au trecut până să ceară ajutorul autorităților.
În România, violența în familie este un subiect extrem de important, care mă preocupă atât ca femeie, soție și mamă, cât și ca ministru al Familiei, Tineretului și Egalității de șanse.

Gabriela Firea se implică în legea adopției: „Copiii cu dizabilități și frații să poată fi adoptați mai ușor”

Pandemia începută în 2020 a făcut și ea ca numărul violențelor domestice să crească.
Ca urmare a campaniilor de informare, victimele care au sunat să ceară ajutor la serviciul Helpline 0800500333 au fost mai multe decât în anii trecuți.
În spatele statisticilor care apar pe hârtie în rapoartele oficiale sunt femei, fete și copii abuzați cărora le e frică și rușine să-și mărturisească dramele prin care trec. Sau care încă mai speră că, într-o zi, agresorii lor se vor schimba. Sau că autoritățile nu îi vor face scăpați pe cei care îi terorizează.
Alături de președintele CJ Ialomița, Marian Pavel, vă prezint propunerile pe care le am în calitate de ministru al Familiei, Tineretului și Egalității de șanse pentru îmbunătățirea măsurilor de prevenire și combatere a violenței domestice, la nivel local și național” , a relatat Firea, într-o postare pe Facebook.