Gabriela Firea iese la ATAC! Mesaj – bombă pentru Raluca Turcan: „Majorați alocațiile! Reduceți din interesele politice, iese suma”

Gabriela Firea, fostul primar general al Capitalei și actual senator PSD, le-a transmis celor aflați la putere să majoreze alocațiile copiilor și să reducă din "cheltuielile pentru clientela politică și interesele voastre".

27 feb. 2021, 14:51
Gabriela Firea iese la ATAC! Mesaj – bombă pentru Raluca Turcan: „Majorați alocațiile! Reduceți din interesele politice, iese suma”

Gabriela Firea iese la ATAC! Mesaj – bombă pentru Raluca Turcan

„Majorați alocațiile copiilor pentru că aveți de unde, stimați guvernanți! Mai reduceți din cheltuielile pentru clientela politică și interesele voastre. Iese suma!”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Totodată, senatoarea PSD a adus aminte, printr-un clip video, de declarațiile Ralucăi Turcan din 2019, atunci când PNL se afla în Opoziție.

„PNL în Opoziție: Dublați alocațiile! PNL la putere: Tăiați alocațiile!”, se arată în clipul respectiv de pe Facebook.

„Dublarea alocațiilor pentru copii. Deficitul bugetar nu este niciodată sursă de finanțare, ci este rezultatul unei construcții bugetare. Este problema dumneavoastră și doar a dumneavoastră. Așadar, nu mai căutați țapi ispășitori”, spunea Turcan în 2019.

Ce spune Turcan acum despre majorarea alocațiilor

Comisiile de buget-finanţe ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au adoptat sâmbătă bugetul pentru Ministerul Muncii și Protecției Sociale pentru anul 2021.

Deputaţii şi senatorii din cele două comisii de specialitate au avizat proiectul cu 25 de voturi „pentru”, 14 „împotrivă” şi 3 abţineri.

Legea din Parlament prevede două tranșe de majorare a alocațiilor. Una pe 1 ianuarie și cealaltă la mijlocul anului. În bugetul Ministerului Muncii sunt incluși banii pentru majorarea de la 1 ianuarie, însă nu și pentru cea de-a doua majorare. Astfel, Raluca Turcan a explicat că majorarea de la mijlocul anului va avea loc doar dacă Parlamentul va decide acest lucru.

„Depinde de votul din Parlament. Dacă acesta va fi în sensul obligativității majorării alocațiilor, legea trebuie respectată”, a spus sâmbătă Raluca Turcan. „Bugetul a fost construit cu maximum de atenție și practic am drămuit fiecare leu în bugetul de stat. De aceea, sumele și în bugetul de stat, și în bugetul de asigurări sociale sunt mai mari și decât în anul 2020, și decât în 2019.

Efortul bugetar pentru majorarea alocațiilor este în total de 9,8 miliarde de lei, ceea ce înseamnă aproximativ 1 la sută din PIB, ceea ce înseamnă că o altă majorare practic ar duce la ieșirea din deficitul bugetar asumat de guvern și susținut de noi toți”, a explicat ministrul muncii. „În primul și-n primul rând trebuie să vedem votul din Parlament”, a subliniat Raluca Turcan.