Gabriela Firea îi cere demisia lui Voiculescu: „Demisia, URGENT! Imaginile par dintr-un stat bananier”

Gabriela Firea, parlamentar PSD, îi cere demisia ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, pentru modul în care a fost gestionat transferul pacienților de la Spitalul Foișor din București.

09 apr. 2021, 23:12
Gabriela Firea îi cere demisia lui Voiculescu: „Demisia, URGENT! Imaginile par dintr-un stat bananier”

Gabriela Firea a răbufnit pe Facebook după imaginile cu bolnavii evacuaţi de la Spitalul Foişor. Bolnavii au început să fie transferați la alte spitale încă de la amiază, dar toată operațiunea a fost prelungită și pe timpul nopții (mai multe aici). Unitatea medicală urmează să fie transformată în spital suport Covid-19, acesta fiind și motivul pentru care pacienții sunt mutați la alte spitale sau în unele cazuri externați.
„CRIMINAL! INUMAN! In miez de noapte, pacientii operati la Spitalul de ortopedie “Foisor” sunt scoși in stradă! Iar cei programati la operatie, trimisi acasa!! Dezastrul provocat de ministrul Voiculescu trebuie oprit URGENT! Imaginile par dintr-o tara din lumea a 3-a, dintr-un stat bananier, insa din pacate sunt din Capitala Romaniei! VOICULESCU, DEMISIA! URGENT”, a spus Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.

CRIMINAL! INUMAN! In miez de noapte, pacientii operati la Spitalul de ortopedie “Foisor” sunt scoși in stradă! Iar cei…

Posted by Gabriela Firea on Friday, April 9, 2021

Ulterior, Gabriela Firea a intrat în direct la România TV și a adăugat: „Este incredibil ceea ce se întâmplă. Spitalul Colentina a fost închis ca să fie COVID. Acum, ce vedem? Cel mai mare spital de ortopedie este închis. De ce? pentru a fi transformat în spital suport Covid. Se iau cu japca paturile de ATI. Este strigător la cer. Ar trebui să folosim toate demersurile democratice pentru a opri această nebunie”, a conchis Firea.

Ordinul de evacuare a fost semnat de șeful DSU Raed Arafat.

EXCLUSIV Spitalul Foişor, evacuat de urgenţă pentru a deveni suport COVID. Monica Pop: Ireal, eu cred ca este un film horror
Pacienţii internaţi la Spitalul de Ortopedie Foişor din Bucureşti sunt transferaţi, vineri seară, la alte unităţi medicale sau externaţi, întrucât acest spital va primi, de sâmbătă dimineaţă, pacienţi cu infecţie COVID-19. „Spitalul Foişor are o secţie de Terapie Intensivă de 21 de paturi şi are 200 de paturi pe oxigen. Avea sub jumătatea secţiei de Terapie intensivă ocupată”, a arătat Raed Arafat. „Îmi pare rău pentru toată această situaţie, o facem pentru a veni în sprijinul altor pacienţi care sunt intubaţi sau care au realmente viaţa pusă în pericol”, a declarat secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu. Patru pacienţi de la Spitalul de Ortopedie Foişor, care va fi transformat în spital COVID, vor fi transferaţi la Spitalul de Urgenţă Floreasca, a declarat pentru News.ro medicul Bogdan Opriţa, care a precizat că 10 pacienţi de la Spitalul Foişor vor fi trimişi la unităţi sanitare din Capitală

Pacienţi operaţi, scoşi noaptea afară pentru că spitalul Foişor devine suport COVID. Scene incredibile în Capitală