Gabriela Firea îi cere premierului să o demită pe Raluca Turcan: A participat la petreceri fără mască și distanțare, pe noi ne numără ca pe vite în biserici, la slujbe, înmormântări, botezuri sau cununii

Senatorul Gabriela Firea, prim-vicepreședinte al PSD, îi cere premierului Florin Cîţu să o demită pe Raluca Turcan de la conducerea Ministerului Muncii, după ce aceasta a fost fotografiată fără mască şi fără a păstra distanţarea la un eveniment. Firea spune că faptele Ralucăi Turcan au avut loc în timp ce oamenii de rând nu au acces la restaurante, cinematografe, sunt număraţi "ca pe vite" în biserici, la slujbe, înmormântări, botezuri sau cununii.

31 mart. 2021, 10:50
Gabriela Firea îi cere premierului să o demită pe Raluca Turcan: A participat la petreceri fără mască și distanțare, pe noi ne numără ca pe vite în biserici, la slujbe, înmormântări, botezuri sau cununii

Gabriela Firea îi cere premierului Cîţu să o demită pe Raluca Turcan după ce a fost fotografiată fără mască, într-o remorcă alături de alte persoane şi la o petrecere.

„Au lăsat mii de oameni fără loc de muncă, au distrus cultura, au îngropat industria ospitalității, ne verifică și ne numără ca pe vite în biserici, la slujbe, înmormântări, botezuri sau cununii, ne amenință că ne amendează dacă mergem la slujba de Înviere!
Cel mai grav : au distrus o generație de copii cu deciziile aberante de a închide toate școlile, în loc să testeze gratuit și des pentru a izola doar cazurile pozitive!
Iar acum vin cu nonșalanță și ne transmit că am fost toți niște fraieri că i-am ascultat, că le-am permis să ne intimideze și să ne blocheze în case, distrugându-ne viața și economia!
Prin vocea doamnei Turcan – încă ministru al Muncii -, aflăm că ea a participat la petreceri și la alte activități fără mască și distanțare, pentru că cei prezenți AU FĂCUT TESTE RAPIDE ANTIGEN!

Citeşte şi: Raluca Turcan, surprinsă fără mască într-o remorcă, alături de alte şapte persoane. Poza a devenit virală. Cum se apără ministrul Muncii

Cuuumm!??? Doar voi aveți voie??? Ceilalți cetațeni, nu??
Elevii și profesorii nu au voie să facă teste rapide, pentru a merge la școală normal?
Cei care au evenimente în familie nu pot proceda la fel?
Teatrele, cinematografele, restaurantele, locurile de joacă pentru copii, concertele etc nu pot reveni la o activitate – fie și restrânsă -, asigurând testare rapidă și simplă din salivă?
Cât de nemernici sunt cei de la guvernarea de dreapta??
Impuneți reguli haotice și aberante pentru cetățenii simpli iar pentru mărimile voastre stabiliți ad-hoc alte reguli?
Mai suple, mai prietenoase?
Să vă fie rușine!
Dl Cîțu? Dl Orban? Dl Iohannis?
Ce părere aveți?
Tolerați această nouă discriminare a românilor?
Doamna Turcan mai este ministru???”, a scris senatorul PSD Gabriela Firea pe Facebook.

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a fost fotografiată într-o remorcă, fără mască de protecţie, alături de preşedintele CJ Sibiu, Daniela Cîmpean, şi alte şase persoane, între care un copil. Imaginile au fost surprinse la acţiunea de împădurire care a avut loc sâmbătă, iar unul dintre participanţi este internat în spital cu coronavirus.

Ca reacţie după apariţia imaginilor, Raluca Turcan a afirmat, marţi seară, că rămâne o adeptă a măştii de protecţie şi a vaccinării şi crede în continuare, cu tărie, în nevoia respectării măsurilor.

”Un răspuns clar pentru criticile care mi s-au adus astăzi, referitoare la acţiunea de împădurire de sâmbătă:

  • condiţia pentru participarea la acţiunea de împădurire a fost ca fiecare participant să facă un test antigen;
  • de asemenea, la locaţia din aer liber, situată pe deal, au fost disponibile măşti şi dezinfectanţi. Cea mai apropiată localitate se află la 6 km, unde rata de infectare era de 0,33.
  • fotografiile invocate nu au fost reprezentative pentru ansamblul celor aproximativ 5 ore petrecute în aer liber.
  • Măştile au fost purtate, cu puţine excepţii, de regulă când se făceau fotografii, se servea masa sau când se consumau băuturi răcoritoare;
  • rămân o adeptă a măştii de protecţie şi a vaccinării şi cred în continuare, cu tărie, în nevoia respectării măsurilor”, a dcris marţi seară, pe Facebook, Raluca Turcan.

Citeşte şi: Vlad Voiculescu, fără mască pe holurile Parlamentului. Ce spune legea FOTO