Gabriela Firea îi îndeamnă pe cei care stau în clădiri cu risc seismic ridicat să accepte locuinţele Primăriei

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, după cutremurul cu magnitudine 5,3 produs sâmbătă dimineaţă în Vrancea şi resimţit şi în Bucureşti, că face un apel către proprietarii care stau în clădiri cu risc seismic clasa 1 să accepte locuinţele puse la dispoziţie de Primărie.

24 sept. 2016, 08:21
Gabriela Firea îi îndeamnă pe cei care stau în clădiri cu risc seismic ridicat să accepte locuinţele Primăriei

„Fac apel la proprietarii care locuiesc în clădiri cu risc seismic clasa 1 pericol public să accepte locuinţele puse la dispoziţie de Primărie, pentru a putea începe, în regim de urgenţă, consolidarea. Legislaţia în vigoare nu ne permite să evacuăm aceste imobile, deşi sunt un pericol atât pentru locatari, cât şi pentru cei care trec prin zonă. Am propus înfiinţarea Administraţiei pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic, deoarece am găsit la Primărie o lipsa de coordonare şi implicare constantă în legătură cu problema clădirilor cu bulină. Cu sprijinul consilierilor PSD şi ALDE, această structură va funcţiona cât de curând. Este regretabil că reprezentanţii USB şi PNL nu au înţeles importanţa acestei iniţiative şi au încercat să blocheze proiectul. Şi nici nu au oferit o altă soluţie-alternativă la propunerea mea”, a transmis priarul general al Capitalei, Gabriela Firea, potrivit unei informări remise sâmbătă.

Edilul a precizat că seismul resimţit în Capitală nu a produs pagube.

„Conform informaţiilor primite şi verificărilor efectuate în teren de către poliţiştii locali, până la această oră nu au fost constatate evenimente cauzate de cutremurul care a avut loc în cursul nopţii – tencuială căzută, panouri publicitare desprinse, cabluri electrice rupte, copaci căzuţi”, a mai precizat Firea.

Un cutremur cu magnitudine de 5,3 pe scara Richter s-a produs sâmbătă dimineaţă în zona seismică Vrancea, fiind resimţit în Bucureşti, dar şi în alte zone ale ţării. Estimarea iniţială a INFP a fost, potrivit paginii de Twitter a instituţiei, de 6 şi apoi de 5,6.

Citeşte şi CUTREMUR cu magnitudinea 5.3 în zona Vrancea. S-a simţit în Capitală UPDATE VIDEO

 

loading...
Partenerii noștri