Gabriela Firea îi răspunde lui Băsescu: Să predea dovezile

Publicat: Luni, 16 Martie 2015 20:44 // Actualizat: Luni, 16 Martie 2015 20:44 // Sursa: romaniatv.net

Senatorul PSD Gabriela Firea i-a cerut fostului preşedinte Traian Băsescu să prezinte dovezile pe care le are privind implicarea ei în acţiuni ilegale la Parchet. Solicitarea ei survine ca urmare a faptului că fostul şef al statului a afirmat că Firea ar fi aprobat, ca manager al unei companii, transferuri de bani între compania Crescent şi trustul Grivco, deţinut de către Dan Voiculescu.

Foto: ziuanews.ro

"Am înţeles că fostul preşedinte al României este în posesia unor informaţii potrivit cărora aş fi girat, prin semnătura mea, acţiuni comerciale ilegale, în cadrul trustului Intact, atunci când eram unul dintre managerii Diviziei de print. Îi adresez public rugămintea domnului Traian Băsescu să predea 'dovezile' organelor de cercetare abilitate", scrie Gabriela Firea într-un comunicat de presă.

Senatoarea îl acuză pe fostul preşedinte că, prin declaraţiile sale, încearcă să manipuleze opinia publică. "Garantez românilor că, deşi sunt însărcinată în luna a 8-a, mă voi prezenta la orice fel de audieri, dacă acestea se impun. Şi nu voi întrebuinţa modelul brevetat de fostul preşedinte, acela de a defăima organele de cercetare, de a manipula opinia publică şi de a intimida posibile părţi vătămate. Am dovedit că sunt un cetăţean şi un senator demn!", mai scrie Firea.

Traian Băsescu a declarat, luni, că a fost chemat la Parchetul General în calitate de suspect în dosarul Gabriela Firea. Fostul preşedinte a anunţat că va merge miercuri în faţa procurorilor. Băsescu a acuzat-o pe Firea că a fost părtaşă la transferul de bani de la compania Crescent la firma Grivco a lui Dan Voiculescu.

Traian Băsescu a confirmat chemarea sa la Parchet ca suspect. "Mi-au trimis o scrisoare în care au spus că sunt suspect. Cum e şi Niţu, numai că eu sunt suspect că am făcut o declaraţie, iar el e suspect că a împuşcat oameni la Revoluţie. Era în trupele de Securitate, i s-a spus să tragă în teroriştii de pe Dorobanţi şi probabil a împuşcat câtţiva terorişti, ce să facă?", a declarat Băsescu.

De asemenea, Băsescu a susţinut că acuzatoarea sa, Gabriela Firea, ca administrator al unei firme a lui Dan Voiculescu, a aprobat transferul sub formă de împrumut a unor bani de la firma Crescent la Grivco, în perioada 2007-2011. Este vorba de 400.000 de euro şi 1.800.000 de dolari.

"Asta nu-i ameninţare, nu-i şantaj, e informaţie publică: să spună câţi bani a transferat din Crescent în trustul lui Dan Voiculescu. Adică dacă îşi aduce aminte să fi semnat vreo hârtie prin care muta bani şi nu-i dădea înapoi (...) Dacă Firica îşi aduce aminte, ar fi bine să se spovedească public (...) Domnia sa a semnat cu mânuţa ei împrumuturi pe care a uitat să le mai dea înapoi", a spus Băsescu precizând că are aceste informaţii de la Elena Udrea, care le-ar fi primit de la Oreste Teodorescu, ce i-ar fi solicitat 10.000 de euro pentru aceste informaţii Elenei Udrea.

CITEŞTE ŞI TRAIAN BĂSESCU, urmărit penal în dosarul în care Gabriela Firea l-a acuzat de ŞANTAJ

"Informaţiile le-am primit împreună cu un bileţel  pe care scria '10.000 €' de la Elena Udrea care le primise de la Oreste cu tot cu bileţel. Ea a refuzat să plătească şi de asta-i supărat Oreste", a spus Traian Băsescu adăugând că informaţiile astfel primite el le-a remis instituţiilor statului în primăvara anului trecut. "Oreste e un bărbat care a sustras nişte documente de la grupul Grivco şi le-a dat unui om de opoziţie. A scris şi el 10.000 € pe un bileţel galben, dar Oreste e om cinstit, ca şi Gabriela Firea", a comentat Băsescu pe un ton ironic.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a fost pus sub acuzare de Parchetul General în dosarul în care a fost acuzat de şantaj de către senatorul PSD Gabriela Firea, informează România TV

Traian Băsescu a fost citat miercuri, la ora 11.00, la Parchetul General, unde i se va aduce oficial la cunoştinţă calitatea de suspect în acest caz.

loading...
8 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Gabriela Firea Gabriela Firea Traian Băsescu Traian Băsescu Gabriela Firea
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
18 mar 22:13
...galben, dar Oreste e om cinstit, ca şi Gabriela Firea”, a comentat Băsescu pe un ton ironic. În replică, Gabriela Firea i-a cerut lui Traian Băsescu să facă publice documentele pe care acesta le-a invocat. “Am înţeles că fostul preşedinte al României este în...
18 mar 20:49
Votează email 0 email
Cronica Romana
...pare rău că l-am amestecat în treaba asta, dar altfel toţi ar fi spus că le am de la servicii”, a spus Băsescu. Gabriela Firea i-a cerut, marţi, lui Traian Băsescu să facă publice documentele pe care acesta le-a invocat. „Am înţeles că fostul preşedinte al României este în...
18 mar 19:24
Votează email 0 email
Cronica Romana
...pe un bileţel galben, dar Oreste e om cinstit, ca şi Gabriela Firea”, a comentat Băsescu pe un ton ironic. În replică, Gabriela Firea i-a cerut lui Traian Băsescu să facă publice documentele pe care acesta le-a invocat. „Am înţeles că fostul preşedinte al României este în posesia...
17 mar 10:28
Răspunde | Votează email -1 email
radu
DACA NU TE-AS MAI VEDEA CHIOR BETIV SI NENOROCIT SI ORDINAR CE FERICIT AS FI
16 mar 22:47
...Băsescu să prezinte dovezile pe care le are privind implicarea ei în acţiuni ilegale la Parchet. Citește mai departe… Citeste mai mult Source:: ...
16 mar 21:20
...class="ftpimagefix" style="float:left"> Senatorul ...
16 mar 21:10
...Senatorul PSD Gabriela Firea i-a cerut fostului preşedinte Traian Băsescu să prezinte dovezile pe care le are privind implicarea ei … mai mult Citeste articolul la sursa: ...
16 mar 20:57
...lt IE 9]>
var td_blocks = []; //here we store all the items for the current page

//td_block class - each ajax block uses a object of this class for requests
...
1
EUR
4.8026
RON
21 Feb
noapte 1 °
zi 12 °
Ultimele joburi adaugate
24 H