Firea îl acuză pe Băsescu de atac la adresa fostului sau soţ: „Mai trebuie să se ia de fiul meu de un an”

Senatorul PSD Gabriela Firea a venit, miercuri, la Parchetul ICCJ, însoţită de avocat, pentru a depune plângere pe numele preşedintelui Traian Băsescu, pentru ameninţare şi şantaj. Senatorul PSD l-a atacat dur pe Traian Băsescu după depunerea plângerii.   

16 apr. 2014, 10:12
Firea îl acuză pe Băsescu de atac la adresa fostului sau soţ: „Mai trebuie să se ia de fiul meu de un an”

Senatorul Gabriela Firea a declarat miercuri ca a fost bulversata de atacul dur al presedintelui de marţi seara. Ea a precizat că fiul său cel mare a interpretat spusele presedintelui ca un atac inclusiv la soţul său decedat.

„Fiul meu s-a simţit umilit. El s-a gândit că prin spusele preşedintelui că barbatii pe care i-am susţinut au sfârşit-o prost, s-a referit şi la fostul meu soţ, care da, a sfârşit-o prost, a murit după ce a suferit ani de zile. Dar nu i s-a întâmplat asta din cauza senatoarei Gabriela Firea din Comisia de ancheta Nana. (…) Nu i-a rămas decât să se războiască cu morţii, cu fostul meu soţ”, a spus Firea.

„Dacă preşedintele se foloseşte de pupitrul de la Cotroceni, mă folosesc şi eu să-i transmit un mesaj. Am fost bulversată, m-am simţit jignită, mai ales când s-a făcut referire la bărbaţii din viaţa mea. Mă aştept ca-n ziua când va fi prezentat raportul final al Comisiei Nana, preşedintele să vină cu un dosar în care să arate că fiul meu, în vârstă de un an, are probleme la locul de joacă, că a furat maşina lui Gigel”, a declarat Gabriela Firea.

Senatorul PSD Gabriela Firea s-a prezentat miercuri la Parchetul General, unde a depus o plângere penală împotriva preşedintelui Traian Băsescu, pe care îl acuză de ameninţare şi şantaj.

Senatorul PSD a declarat că s-a gândit mult înainte de a depune la Parchet plângerea penală împotriva preşedintelui Traian Băsescu şi că, din punct de vedere uman, l-a iertat pe şeful statului.

„M-am gândit foarte mult aseară dacă să vin să depun plângerea penală, dat fiind faptul că suntem în postul Paştelui, în Săptămâna Mare, şi în Cartea Sfântă se spune că trebuie să iertăm de şapte ori de câte şapte celor care ne greşesc, dacă vrem să fim mântuiţi, şi vă asigur că eu l-am iertat din punct de vedere uman pe domnul Traian Băsescu”, a declarat Firea după ce a depus plângerea penală la Parchetul General.

Ea susţine însă că are datoria şi responsabilitatea să apere onoarea Parlamentului şi că justiţia trebuie să decidă dacă plângerea sa este întemeiată.

Senatorul PSD Gabriela Firea a declarat miercuri că se aşteaptă ca preşedintele Traian Băsescu să facă dezvăluiri şi despre fiul ei în vârstă de 1 an şi 10 luni, cum că ar fi furat jucăria unui alt copil.

Gabriela Firea a depus miercuri la Parchetul General o plângere penală împotriva lui Traian Băsescu, pe care îl acuză de ameninţare şi şantaj.

‘Mă aştept ca în ziua în care raportul Comisiei Nana va fi prezentat în plenul Parlamentului, Traian Băsescu, tot de la tribuna Palatul Cotroceni şi tot cu steagurile în spate, să facă dezvăluire în legătură cu fiul meu de 1 an şi 10 luni şi să ne anunţe că a primit petiţii la Palatul Cotroceni cum că acesta ar avea probleme grave la locul său de joacă şi că prezintă un potenţial infracţional, pentru că a aflat dumnealui, prin consilieri şi sfătuitori, că a furat maşinuţa lui Gigel’, a spus Firea la ieşirea din Parchetul General.

Ea a adăugat că a fost bulversată de declaraţiile pe care Traian Băsescu le-a făcut marţi seară la adresa ei, iar fiul ei cel mare s-a simţit ‘profund umilit şi jignit’.

În opinia sa, lui Traian Băsescu nu i-a mai rămas nimic altceva de făcut ‘decât să se războiască cu morţii, cu fostul meu soţ, întinându-i memoria’.

Firea a fost însoţită de avocatul său, Lucian Bolcaş, care a precizat faptul că separat de această plângere va fi depus la Parchetul General un denunţ semnat de foarte mulţi parlamentari împotriva lui Traian Băsescu.