Gabriela Firea îl acuză pe Dacian Cioloş de păcăleală politică

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, vicepreședinte al Partidului Social Democrat, l-a acuzat pe premierul Dacian Cioloș de "minciună politică" și "păcăleală politică", adăugând că acesta le-a promis social democraților că se va retrage din activitatea politică după alegeri.

10 nov. 2016, 21:32
Gabriela Firea îl acuză pe Dacian Cioloş de păcăleală politică

„Eram de față. (…) Cum vă uitați dumneavoastră în ochii mei și eu în ochii dumneavoastră, așa am stat cu domnul Dacian Cioloș. Era domnul președinte Dragnea, era domnul secretar general Neacșu, eram și eu de față. Și discuția a fost omenească și firească. Avea zece puncte pe o foaie de hârtie: gestionarea țării până la alegeri și a fost întrebare explicită, atât la sediul PSD, unde am fost puține persoane, cât și în Comitetul executiv al PSD, care a avut loc la Palatul Parlamentului și, de asemenea, a fost întrebat de colegii noștri: ”Și dacă, domnule Cioloș, o să vă placă la guvernare sau cineva vă propune și rămâneți?’. ‘Nu este adevărat, sub cuvânt de onoare’. Când cineva se uită în ochii tăi și spune ‘Sub cuvânt de onoare, sunt prim ministru câteva luni, un an și pe urmă mă retrag în activitatea mea’ (…) după care brusc se răzgândește și intră într-o competiție electorală, nici măcar corectă, în sensul de a fi pe listele PNL și a de a intra în rândurile PNL-ului ca membru și să își asume acest lucru cu bunele și cu relele intrării în politică a unui om așa zis independent, asta se numește minciună politică, păcăleală politică”, a spus primarul general, la B1Tv.

Potrivit Agerpres, ea a adăugat că „primul semn de întrebare” în privința aceasta a apărut în momentul în care în posturile din aparatul de lucru de la Palatul Victoria și în principalele ministere au intrat membri de partid din PNL sau apropiați ai acestora.

Pe de altă parte, Gabriela Firea a spus că social democrații preferă să îi lase pe români să își exprime opțiunile prin vot, urmând ca abia după conturarea majorității parlamentare să fie stabilit „profilul de prim ministru și variantele concrete de persoane care putea să preia guvernarea”. Ea a menționat că dacă PSD ar fi venit cu o propunere concretă, „s-ar fi găsit cu siguranță și persoane și instituții care să îl caracterizeze în fel și chip”.

„PSD nu a vrut sub nicio formă să pună în prim planul dezbaterii din campania electorală un om, un cetățean, un coleg de-al nostru, pentru că, așa cum știți foarte bine, în dulcele grai dâmbovițean și în meteahna noastră, s-ar fi găsit cu siguranță și persoane și instituții care să îl caracterizeze în fel și chip și noi am vrut să punem în prim plan ceea ce propunem noi pentru oameni, programul nostru”, a mai spus ea.