Gabriela Firea îl ameninţă pe Nicuşor Dan că-l dă în judecată. Replica lui Nicuşor Dan

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a ținut să-i dea o replică deputatului Nicușor Dan, cel care a declanșat o campanie prin care arată că Primăria Capitalei vrea să defrișeze arbori din Parcul Cișmigiu. Firea susține că nici nu se pune problema de așa ceva, iar dacă se va continua cu miniciuna, atunci se va adresa instanței de judecată. Nicuşor Dan i-a răspuns primarului.

03 sept. 2019, 05:42
Gabriela Firea îl ameninţă pe Nicuşor Dan că-l dă în judecată. Replica lui Nicuşor Dan

”Am inteles ca reprezentanti ai unor asociatii si partide doresc prin orice mijloace sa ‘salveze’ parcul Cismigiu de la reabilitare! Vazand ca nu au obtinut in mediul online efectele scontate, sustinand, eronat, ca Primaria Capitalei vrea sa defriseze copaci din parcul Cismigiu, incearca acum sa profite de sensibilitatea pentru probleme ecologice a unor personalitati culturale, de a caror imagine doresc sa se foloseasca pentru a derula o campanie calomnioasa impotriva mea si a Primariei Capitalei! 

Asa cum am declarat public, in repetate randuri, acest proiect urmareste RESTAURAREA acestui parc, pastrand amprenta sa istorică.

Proiectul NU propune înfiinţarea unor noi spații comerciale și nici defrișări de arbori pentru realizarea de restaurante, ci sunt prevăzute plantări noi, dar şi demontarea unor construcţii care imprimă parcului o imagine improprie. Subliniez inca o data că toate intervenţiile vor fi corelate cu statutul de monument istoric al parcului!

RESPING FERM orice zvonuri, insinuari si intoxicari ale opiniei publice care fac referire la asa-zise defrisari ale unor arbori cu valoare istorica si consider ca este injositor pentru orice om politic sa se foloseasca de oameni de valoare pe care, inducandu-i in eroare, sa-i transforme in instrumente politice!

Este ultima precizare publica pe care o fac. Cu cei care mai continua minciuna cu defrisarile si restaurantele, ma voi vedea direct la tribunal!”, a scris Gabriela Firea.

Deputatul independent Nicuşor Dan apreciază că o prezentare publică a proiectului de restaurare a Parcului Cişmigiu ar pune capăt speculaţiilor, precizare făcută după ce primarul general, Gabriela Firea, a anunţat că îi va da în judecată pe cei care „continuă minciuna” referitoare la presupuse defrişări şi amenajări de spaţii comerciale.

„Gabriela Firea îi ameninţă public cu judecata pe cei care critică proiectul său pentru Parcul Cişmigiu. A trecut deja o lună de când societatea civilă îi cere Gabrielei Firea proiectul tehnic în baza căruia s-au aprobat indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea Parcului Cişmigiu, în valoare de 10 milioane euro. Comunicarea în spaţiul public a proiectului tehnic ar pune capăt oricăror speculaţii şi ar dovedi cine are dreptate”, a scris deputatul de Bucureşti, într-o postare pe Facebook.

El a reamintit că Asociaţia Salvaţi Bucureştiul a înregistrat la Primăria Municipiului Bucureşti, pe 13 august, o cerere de informaţii publice prin care solicită proiectul tehnic.

„În situaţia în care nu primeşte răspuns până la termenul legal din 13.09.2019, va înainta o cerere în instanţă pentru a obliga Primăria la comunicarea informaţiilor solicitate. Administraţia publică se face cu acte, nu cu vorbe fără acoperire. Amintesc că Gabriela Firea a mai anunţat public un proces împotriva mea pentru afirmaţii calomnioase la adresa sa, a înregistrat respectivul proces, dar procesul a fost anulat de instanţă pentru că nu a plătit taxa de timbru”, a precizat deputatul.