Gabriela Firea îl pune la punct pe Florin Cîţu după ce a propus reducerea CAS. „Când am propus scăderea CAS pentru construcţii, ni s-a spus că afectează Pilonul II”

Gabriela Firea, ministrul Familiei, l-a criticat în termeni duri pe Florin Cîţu, după ce preşedintele PNL a propus soluţii precum reducerea TVA şi a contribuţiilor asigurărilor sociale (CAS).

13 feb. 2022, 15:23
Gabriela Firea îl pune la punct pe Florin Cîţu după ce a propus reducerea CAS. „Când am propus scăderea CAS pentru construcţii, ni s-a spus că afectează Pilonul II”

Gabriela Firea a amintit că atunci când PSD a venit cu astfel de propuneri, liberalii s-au opus. Prim-vicepreşedintele PSD a sugerat că, dacă tot fac parte din coaliţia de guvernare, să existe „o colaborare sinceră, onestă şi în care să nu îşi dispute maternitatea sau paternitatea unei soluţii”.

Ministrul Familiei a precizat că partidele aflate la putere au o responsabilitate pentru performanţele sau lipsa de performanţă a unor miniştri, cu toate că premierul Nicolae Ciucă este cel care poate decide o eventuală schimbare din funcţie în cadrul Guvernului.

„Eu, personal mi-aş fi dorit o mai bună comunicare între noi şi acceptarea soluţiilor cu care am venit. Din păcate, s-a ajuns, cum spune românul, tot la vorba noastră, pentru că chiar astăzi vedeam pe internet propuneri de scădere a TVA-ului, dar noi când am propus scăderea TVA-ului la energie partenerii noştri nu au fost de acord, acum se propune scăderea TVA la toate produsele”, a spus Gabriela Firea, potrivit News.ro.

De asemenea, Gabriela Firea a comentat pe marginea propunerii lui Florin Cîţu privind reducerea CAS-ului.

„Noi, când am propus pentru construcţii, ni s-a spus că afectează Pilonul II.

Important este ca, atunci când specialiştii vin cu nişte soluţii, fie că sunt de la PSD, de la PNL, UDMR sau minorităţi, să le analizăm cu mai multă seriozitate şi să nu le respingem, a priori, doar pentru că au fost propuse de parteneri şi după câteva luni să ajungem la aceeaşi idee”, a mai spus ministrul Familiei.

Citeşte şi: Procedurile de fertilizare in vitro vor fi decontate. Ajutor de peste 4.000 de euro, anunţat de Gabriela Firea

De asemenea, Firea a subliniat că după această perioadă, „fiecare şi-a învăţat lecţia”, arătând că ”principala lecţie este cea a colaborării”.

”Dacă tot suntem împreună la guvernare, o colaborare sinceră, onestă şi în care să nu ne disputăm maternitatea sau paternitatea unei soluţii”, a mai afirmat Gabriela Firea, conform sursei citate.

Fostul primar general a reacţionat după ce Florin Cîţu a publicat, duminică, un mesaj pe Instagram, în care prezintă soluţii pentru a creşte salariile pentru toţi românii şi dă exemplu reducerii CAS de la 25% la 20% – aproximativ 317 lei în plus în buzunar pentru românii cu salariul mediu.

Ulterior, a scris, pe Facebook, că pregătise această măsură şi putea să intre în vigoare de la 1 iulie 2022.

Citeşte şi: Salariile tuturor românilor ar putea creşte. Soluţia lui Florin Cîţu prin care putem avea mai mulţi bani în buzunar