Gabriela Firea: În acest moment, România este amenințată și de urmașii lui Băsescu: Iohannis, Udrea și Macovei

Gabriela Firea, vicepreşedinte PSD, spune că ideea unei noi suspendări a preşedintelui Traian Băsescu trebuie atent analizată, pentru a nu relua teme pe care CCR le-a considerat deja ca nefiind încalcări ale Constituției.

08 sept. 2014, 12:38
Gabriela Firea: În acest moment, România este amenințată și de urmașii lui Băsescu: Iohannis, Udrea și Macovei

„După votul celor 7,4 milioane de români, din 2012, nimeni nu ar trebui să-și mai pună problema dacă e oportun ca Traian Băsescu să mai stea sau nu la Cotroceni. Acesta ar fi trebuit să plece singur, a doua zi după ce a fost demis. Fiecare zi fără Traian Băsescu la Cotroceni ar fi o zi câștigată pentru România.

Chiar dacă președintele s-a agățat de scaun împotriva voinței populației, ideea unei noi suspendări trebuie atent analizată, pentru a nu relua teme pe care CCR le-a considerat deja ca nefiind încalcări ale Constituției.

 PSD este principalul bastion de luptă cu regimul Băsescu și, pentru că au mai rămas doar 14 săptămâni până când actualul președinte va deveni istorie, este foarte important ca fiecare acțiune să fie bine cântărită, astfel încât obiectivul final, ce trebuie atins în noiembrie, să nu fie periclitat. În acest moment, pe lângă Băsescu, România este amenințată și de urmașii săi, Klaus Werner Iohannis, Elena Udrea și Monica Macovei, cei care vor să perpetueze regimul Băsescu”, a  declarat Gabriela Firea.

A TREIA SUSPENDARE a lui Băsescu, demarată în Parlament. CEREREA propusă de Tăriceanu. Capetele de acuzare

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunţat luni că a început demersurile referitoare la iniţiativa de suspendare din funcţie a şefului statului.

‘Am început demersurile pentru a prezenta liderilor grupurilor parlamentare atât din Senat, cât şi din Cameră, iniţiativa legată de suspendarea preşedintelui României. Astăzi, la ora 12,00, voi avea o întâlnire cu liderii grupurilor parlamentare de la Senat. Principalul subiect este legat de negocierea ponderilor în Biroul permanent şi la nivelul structurilor comisiilor, dar cu acest prilej voi avea posibilitatea să prezint şi cererea de suspendare’, a spus Tăriceanu, într-o conferinţă de presă, la Palatul Parlamentului.