EXCLUSIV. Gabriela Firea, îngrozită de situația din spitalele din România: E înfiorător! E în primul rând o dezumanizare!

Gabriela Firea vine cu o reacție dură pentru membrii cabinetului lui Florin Cîțu. Fostul primar al Capitalei condamnă modul în care autoritățile au acționat în valul 4 al pandemiei.

30 sept. 2021, 21:14
EXCLUSIV. Gabriela Firea, îngrozită de situația din spitalele din România: E înfiorător! E în primul rând o dezumanizare!

Gabriela Firea, îngrozită de situația din spitalele din România. De asemenea, social-democrata este extrem de dezamăgită pentru faptul că spitalele, rând pe rând, se transformă în unități exclusive pentru bolnavii de COVID, ignorând nevoile celorlalți bolnavi.

Gabriela Firea, îngrozită de situația din spitalele din România: E înfiorător! E în primul rând o dezumanizare! EXCLUSIV!

”E înfiorător ceea ce se întâmplă. Sunt doi ani de viață prin pandemie. Toate țările s-au organizat. După ce ai promis că nu mai închizi toate spitalele generaliste pentru covid, acum vii și spui că aceesta, acesta și acesta vor fi închise. Reprezentnații din domeniul sănătății spun că 80% dintre pacienții oncologici au decedat în pandemia de covid, au murit cu zile, în România, țară europeană, pentru că nu au mai avut acces la tratament, la întâlinirile cu medicul.

Pe perioada verii, virusul nu are o putere așa de mare, noi nu ne-am pregătit cu nimic. Dimpotrivă, partidele de la putere s-au duelat, au avut congrese, aveau treabă cu bătăliile interne. Toată energia lor a fost focusată pe altceva în loc să fie pe pregătirea acestei perioade. S-au comportat că la doi ani de la pandemie o luăm de la capăt. E în primul rând o dezumanizare. A fost un pacient care s-a dus acasă cu trenul, după ce a fost operat.

Românii sunt asigurați prin Consitituție, fără discriminare. Nu poți ă spui că doar unii dintre bolnavi pot fi tratați, iar alții nu. Și așa ne-au plecat mulți medici din țară, nu e cazul să facem presiuni acum. Câtă vreme ei vor să impună doar un certificat verde care pledează doar pentru vaccinare e o mare problemă. Există o explicație pentru numărul mic al românilor care s-au vaccinat. În primul rând campaniile de vaccinare. Cred că era normal ca Guvernul să îi lase pe adevărații specialiști să le vorbească românilor. Dincolo de orice e vorba de viețile oamenilor. Eu sper ca AUR să nu se ascundă după bile și să voteze moțiunea de cenzură.”, a declarat Gabriela Firea, exclusiv, la România TV.

Citește și: A început şedinţa CNSU în care se schimbă restricţiile. Se anunţă noi măsuri de limitare a răspândirii COVID
 

Știre în curs…