Gabriela Firea: L-aş învinge pe Klaus Iohannis dacă aş fi candidatul PSD, ALDE, Pro România

Primarul general, Gabriela Firea, s-a declarat convinsă că l-ar învinge pe Klaus Iohannis la următoarele alegeri prezidenţiale în cazul în care ar beneficia de susţinerea PSD, ALDE şi Pro România.

22 iul. 2019, 18:59
Gabriela Firea: L-aş învinge pe Klaus Iohannis dacă aş fi candidatul PSD, ALDE, Pro România

„Încerc să îi conving pe colegii mei că PSD are nevoie de un candidat care să lupte pentru câştigarea alegerilor. Aud în spaţiul public fraze de genul ‘PSD, după înfrângerea de la europarlamentare, trebuie să se mulţumească cu faptul că intră în turul doi’. Eu nu sunt de acord cu aşa ceva. (…) Eu l-aş învinge pe domnul preşedinte Klaus Iohannis dacă aş fi candidatul PSD, ALDE, Pro România. Împreună, în această alianţă electorală, pe care am putea-o numi USL 2, sunt convinsă de ceea ce gândesc, ceea ce spun, cum voi comunica şi cum mă voi adresa românilor şi am convingerea că voi câştiga aceste alegeri. Problema e să ajung în situaţia de a fi un candidat. Deocamdată sunt abia un candidat la candidatură„, a declarat Firea luni pentru B1 Tv.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, spune că va face campanie electorală pentru PSD la alegerile prezidențiale, chiar dacă nu va fi ea candidatul partidului.

„Dacă mâine după BPN și CEx se va da un vot, sau nu se va ajunge la vot și doamna premier va avea cele mai multe organizații de partea domniei sale, și eu în mod evident nu voi fi persoana aleasă, eu sunt membru PSD, sunt vicepreședinte al PSD, sunt președinte interimar la București și voi face campanie pentru PSD”, a spus Gabriela Firea la B1 TV.

„Nu mi s-ar părea normal că membrii PSD să trădeze. Eventual, dacă nu sunt de acord cu această situație pot să și plec, că nu mă ține nimeni cu forța. Dar nu este cazul”, a mai spus Firea.

Președintele PSD, Viorica Dăncilă, a spus în această seară că nu crede că Gabriela Firea va candida independent la alegerile prezidențiale.

Conducerea PSD se reuneşte marţi, la Palatul Parlamentului, pentru a decide candidatul partidului la alegerile prezidenţiale, care urmează să fie validat de Congres pe 3 august.