Gabriela Firea le cere funcţionarilor din Ministerul Culturii să avizeze solicitările pentru toaletarea arborilor

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a cerut luni comisiilor specializate din Ministerul Culturii să urgenteze avizarea solicitărilor pentru toaletarea unor arbori aflaţi în parcuri monument istoric.

19 mart. 2018, 16:35
Gabriela Firea le cere funcţionarilor din Ministerul Culturii să avizeze solicitările pentru toaletarea arborilor

„Fac o solicitare către membrii comisiilor de avizare din cadrul Ministerului Culturii, acolo unde Primăria Capitalei şi primăriile de sector transmit spre avizare solicitări de toaletare a arborilor îmbătrâniţi sau în declin biologic, să urgenteze aceste avize. Primăria Capitalei, pentru arbori din Parcul Cişmigiu, are dosare depuse prin ALPAB de un an de zile. Inadmisibil. Aţi văzut ce s-a întâmplat în weekend. Doamne-ajută că nu a fost un accident grav. Dar a fost un incident. Şi nu trebuie să aşteptăm să fie cineva rănit sau – Doamne fereşte – mai grav, pentru că aceşti funcţionari publici inconştienţi din Ministerul Culturii şi aceşti membri ai comisiilor, tot inconştienţi, să binevoiască să dea nişte avize, pentru că aceste parcuri, aşa cum ştiţi, sunt declarate monument istoric şi nu pot fi realizate toaletări sau îngrijiri, curăţări ale arborilor, doar cu avizul Direcţiei de Mediu din cadrul Primăriei Capitalei”, a declarat primarul general, în cadrul Comandamentului convocat la sediul Primăriei Capitalei.

Firea a atras atenţia asupra faptului că sâmbătă, în Parcul Cişmigiu, un copil şi tatăl său au fost loviţi de o creangă ruptă.

„O creangă desprinsă dintr-un copac, din Parcul Cişmigiu, a lovit, a atins un bucureştean care purta în braţe un copil. Nu s-a întâmplat nimic rău, dar putea să se întâmple. Câţi bucureşteni sau turişti trebuie să mai fie răniţi prin parcurile noastre pentru ca funcţionarii inconştienţi din Ministerul Culturii să avizeze aceste dosare? Sper să nu fie retorică această întrebare”, a mai spus ea.