Alţi doi miniştri din Cabinetul Tudose au vrut să demisioneze în semn de solidaritate cu Rovana Plumb şi Sevil Shhaideh

Gabriela Firea, vicepreşedinte al PSD, a dezvăluit la România TV că alţi doi miniştri ai PSD au vrut să părăsească Guvernul la şedinţa-maraton a Comitetului Executiv de joi, în semn de solidaritate cu Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb. Este vorba despre ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu și ministrul Apelor, Doina Pană.

16 oct. 2017, 07:39
Alţi doi miniştri din Cabinetul Tudose au vrut să demisioneze în semn de solidaritate cu Rovana Plumb şi Sevil Shhaideh

Gabriela Firea a mai afirmat că social-democraţii prezenţi la şedinţă le-au convins în cele din urmă să renunţe la intenţia de a demisiona. Cele două, Rovana Plumb și Sevil Shhaideh și-au păstrat decizia de a se retrage din Guvern, după ce premierul a cerut ca cei cu probleme în justiție să facă un pas în spate.  

”Ne-am rugat să nu facă acest gest, pentru că ar însemna să slăbim și mai mult acest guvern și că sunt miniștri performanți. Au fost Olguța Vasilescu și Doina Pană. Le-am înțeles. Personal le-am rugat să nu facă un astfel de gest”, a spus Gabriela Firea, la România TV.

Sevil Shhaideh, Rovana Plumb şi Răzvan Cuc au demisionat din Guvern. Cei trei şi-au depus demisiile în şedinţa Comitetului Executiv de joi, iar partidul le-a acceptat, după multe ore de discuţii, care s-au întins până după miezul nopții.

Citeşte şi: Sevil Shhaideh rămâne în Guvern. Rovana Plumb răsplătită cu funcţia lui Ponta de la Comisia pentru Afaceri Europene

PSD s-a reunit, vineri, după maratonul de joi noaptea, când s-a decis remanierea guvernului, prin plecarea a trei miniștri, pentru a stabili înlocuitorii. Astfel, la Dezvoltare Regionala a fost propus baronul local din Olt, Paul Stănescu, la Transporturi, liderul PSD Constanța, Felix Stroe, iar la Fonduri Europene, Marius Nica. Viorel Ilie, deși cu probleme la DNA, a rămas în Guvern, fiind susținut de cei de la ALDE.

Președintele ar putea refuza una dintre propunerile de miniștri. Asta în condițiile în care Paul Stănescu, propus la Ministerul Dezvoltării Regionale, în locul lui Sevil Shhaideh, este vizat într-un dosar al DNA, în care o instanță din Olt a dispus redeschiderea urmăririi penale.

Citeşte şi: PSD a stabilit noii miniştri: Paul Stănescu la Dezvoltare, Felix Stroe la Transporturi, Marius Nica la Fonduri Europene UPDATE

 

loading...
Partenerii noștri