Gabriela Firea: Liberalii descoperă doar în campanie temele sociale arzătoare

Vicepreşedintele PSD Gabriela Firea îi acuză pe liberali că descoperă doar în campanie temele sociale arzătoare.

25 sept. 2014, 10:16
Gabriela Firea: Liberalii descoperă doar în campanie temele sociale arzătoare

„Parlamentarii liberali au descoperit brusc, după intrarea în opoziție, temele sociale, și și-au reglat tirul declarațiilor politice folosind drept muniție cele mai fierbinți dintre acestea.

Printre aceste teme se regăsesc alocațiile pentru creșterea copilului și indemnizațiile pentru persoanele cu dizabilități, care îi servesc unei doamne deputat drept argument pentru a afirma răspicat că actualului guvern nu-i pasă nici de copii, nici de persoanele cu handicap. Mai mult, îi chestionează aceeași persoană pe premierul Ponta și pe dna ministru Plumb dacă s-au întrebat vreodată cum se pot descurca acești oameni cu sumele derizorii care le sunt oferite de către stat.

Întrebările ar fi fost poate chiar mai legitime dacă dna deputat ar fi descoperit aceste probleme și în perioada în care PNL se afla la guvernare, iar pe lista celor chestionați s-ar fi aflat și dna Mariana Câmpeanu, fostul ministru liberal al muncii și protecției sociale.

Aceste probleme sunt în atenția Guvernului, eu însămi am adresat două interpelării Ministrului Muncii despre necesitatea de a se majora indemnizațiile cuvenite persoanelor cu handicap în funcție de Indicele Social de Referință, așa cum prevede de altfel și legea, iar răspunsurile primite mă îndreptățesc să cred că acest lucru se va întâmpla, chiar dacă nu s-a putut rezolva atât de repede cum ne-am dorit.

A acuza însă Guvernul Ponta de nepăsare față de categoriile vulnerabile sau defavorizate este însă o mare nedreptate. În doi ani au fost înlăturate cea mai mare parte din efectele negative ale politicilor de austeritate promovate de guvernele PDL, partid cu care acum PNL face casă bună.

Din Opoziție este întotdeauna ușor să tragi semnale de alarmă, să identifici probleme și vinovății, să oferi soluții fanteziste. Adevărata măsură a preocupării pentru un domeniu sau o anumită problemă o poate da un politician atunci când se află la Putere. Numai că în acele vremuri, liberalii adoptau premonitoriu, în legătură cu problemele sociale, atitudinea caracteristică a celui care urma să le devină președinte: tăcerea…”, a declarat Gabriela Firea.