Gabriela Firea: Liviu Dragnea era în libertate dacă s-ar fi retras din fruntea partidului

Gabriela Firea, primarul Capitalei, consideră că Liviu Dragnea ar fi putut fi astăzi în libertate dacă se retragea de la conducerea PSD când cei 28 de semnatari ai unei scrisori i-au cerut acest lucru, anul trecut.

31 oct. 2019, 09:54
Gabriela Firea: Liviu Dragnea era în libertate dacă s-ar fi retras din fruntea partidului

Gabriela Firea a spus că fostul președinte al PSD Liviu Dragnea ar fi putut fi în libertate dacă asculta de acea scrisoare pe care a semnat-o și ea, adică dacă s-ar fi retras.

„Liviu Dragnea cred că azi era în libertate – cred, nu e literă de evanghelie juridică – dacă la momentul în care noi, cei 28 de semnatari, i-am, adresat acea scrisoare, s-ar fi retras. Rămânand în fruntea PSD (…) s-au întâmplat multe lucruri”, a spus Gabriela Firea, la DC News.

Firea i-a mai reproșat lui Liviu Dragnea că, din supărare, a diminuat bugetul Primăriei Capitalei cu 30%.

În septembrie 2018, 28 de lideri judeţeni ai PSD i-au cerut Liviu Dragnea să se retragă de la conducerea partidului, printr-o scrisoare. 

Câteva luni mai târziu, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Liviu Dragnea vrea să scape de condamnarea la 3 ani şi jumătate de închisoare. Fostul lider PSD a depus contestaţia la Instanţa Supremă